Quantcast

Permokėti už butus Klaipėdos savivaldybės valdininkai nebegalės

Klaipėdos taryba palaimino siūlymus pirkti penkis butus savivaldybės socialinio būsto fondui plėtoti ir vieną – vaikų namų globotiniams. Sykiu, pritarus tarybos narės prašymui, savivaldybė įpareigota nekilnojamą turtą įsigyti ne didesnėmis nei 5 proc. kainomis nei jį įvertina turto vertintojai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, butai, atsieisiantys 190 tūkst. eurų, reikalingi savivaldybei priklausančio socialinio būsto fondui plėtoti.

Iš pradžių planuota pirkti septynis būstus, tačiau du pasiūlymai atkrito. Todėl skelbiamų derybų būdu bus perkami penki butai: keturi jų Naujakiemio g. 23 (bendras plotas – 32,84 kv. m), Strėvos g. 10 (36,68 kv. m), Laukininkų g. 6 (32,96 kv. m) ir Taikos pr. 123 (35,16 kv. m) parduodami už 39,5 tūkst. eurų, o vienas, esantis Naikupės g. 17A (bendras plotas – 33,20 kv. m) – už 32 tūkst. eurų.

Taip pat politikai neatmetė savivaldybės sprendimo projekto, kuriuo miestas ketina įsigyti butą Herkaus Manto g. 73 (bendras plotas – 114,64 kv. m) su jam priklausančia ūkinio pastato dalimi (22,66 kv. m). Butas miesto centre kainuos dar 124,3 tūkst. eurų.

Jame gyvens Klaipėdos vaikų globos namų „Rytas“ auklėtiniai. Savivaldybės pasamdyti turto vertintojai rugsėjo 19-ąją nustatė, kad reali šio buto su ūkiniu pastatu rinkos vertė – 113 tūkst. eurų. Nepaisant to, Klaipėdos savivaldybė skelbiamų derybų būdu įsigis jį vienuolika tūkstančių eurų brangiau – už 124,3 tūkst. eurų.

Taigi, bus permokama iki 10 proc. (tokį viršijimą yra nustačiusi Vyriausybė).

Pasak tarybos narės Vaidos Žvikienės, posėdžiuose svarstant klausimus dėl sprendimų pirkti nekilnojamąjį turtą savivaldybės nuosavybėn nuolat kyla diskusijos ir abejonės dėl jo kainų.

Siekiant skaidraus pirkimo proceso ir geriausios kainos, politikė pasiūlė priimti protokolinį pavedimą. Juo savivaldybės administracija būtų įpareigota pirkti būstus už kainas, kurios neperžengtų 5 proc. oficialaus turto vertinimo ribos.

V. Žvikienės teigimu, 5 proc. yra pakankama riba.

Pritardamas tarybos narei Vytis Radvila atkreipė dėmesį, kad absoliučiai didžioji dalis butų dabar yra perkami iš vieno pirkėjo, todėl reikia galvoti, kaip padidinti pasiūlą. Jis ragino pritarti 5 proc. ribai.

Kazys Bagdonas taip pat akcentavo, kad savivaldybė dažniausiai įsigyja būstus už didesnę kainą nei rinkos, nors parduoda gerokai pigiau, todėl statyti yra daug ekonomiškiau.

Galiausiai taryba pritarė V. Žvikienės pasiūlymui – nuo šiol savivaldybės įsigyjami butai negalės viršyti 5 proc. įvertintos kainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas 2

Anonimas 2 portretas
Įdomu, kad šis butas savininku(gan neseniai) buvo įsigytas už 60 000 €, o dabar parduodamas savivaldybei už 124 000 € . Kito pirkėjo tokiam "bizniui" rasti neįmanoma..

Anonimas

Anonimas portretas
Ar žinojote kad.. net ir turto vertintojai gali išdidit parduodamo turto kainas. Tad manipuliacijų čia palikta dar labai labai daug..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių