Quantcast

Perduos valstybei nereikalingas krantines

Vyriausybėje baigiamas spręsti klausimas dėl dalies uosto krantinių perdavimo Klaipėdos miestui.

Buvo abejonių

Tai, kad Klaipėdos miestui bus perduota dalis dabar Uosto direkcijos žinioje esančių krantinių Dangės upėje ir buvusioje "Memelio miesto" dalyje, žinoma jau seniai.

Šių krantinių perdavimo procesas buvo įstrigęs, nes Vyriausybės Teisės grupė pateikė prieštaringą vertinimą.

Uosto direkcija buvo nusprendusi perduoti krantines dėl to, kad jos nereikalingos jai skirtai funkcijai įgyvendinti. Esą toliau valdyti šį turtą būtų ekonomiškai nenaudinga.

Vyriausybės Teisės grupė suabejojo, ar tas turtas reikalingas valstybei, jei jis pripažintas nereikalingu Uosto direkcijos funkcijoms įgyvendinti.

Todėl papildomai buvo aiškintasi, kokios valstybės funkcijos galėtų būti įgyvendinamos prie krantinių, kurios netinka krovai. Dėl to iki spalio 27 d. planuotas perdavimo procesas pavėlintas iki šių metų gruodžio 10 d.

Vyriausybė kol kas sprendė miestui perduoti tik dvi krantines Dangės upėje.

Sklypai – Žemės tarnybai

Pagal šiuo metu parengtus dokumentus, Klaipėdos miesto savivaldybei būtų perduotos dvi Dangės upės krantinės, kurių bendras ilgis 218,74 m, lietaus nuotekų tinklai (190,18 m), vandentiekio tinklas (177,12 m).

Šio turto vertė pagal šių metų liepos 31 d. įvertinimą siekia 392 tūkst. 734 eurus.

Prie savivaldybei perduodamų krantinių yra ir du sklypai, kurių bendras plotas – 0,5655 hektaro.

Nuspręsta šiuos sklypus perduoti ne Klaipėdos miesto savivaldybei, o Nacionalinei žemės tarnybai. Perdavimas šiai tarnybai būtų tarsi garantas, kad itin patrauklioje vietoje prie Dangės upės esantys sklypai ateityje netaps kokios nors interesų grupės nuosavybe.

Numatyta, kad sklypai bus naudojami savivaldybės funkcijoms vykdyti.

Liko neperduotų krantinių

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija yra pareiškusi norą perduoti Klaipėdos miesto savivaldybei ir jos veiklai nereikalingas 24 ir 25 krantines "Memelio miesto" teritorijoje. Prie 24 krantinės yra aikštelė ir pokraninis kelias.

Uostui prie "Memelio miesto" liktų nuo Žiemos uosto esančios 19, 20, 21 krantinės, pirso 22 ir 23 krantinės, taip pat 26 krantinė arba Šiaurinis ragas, iš kur į Smiltynę plaukioja keltai.

Uosto direkcija siūlė Klaipėdos miesto savivaldybei perimti ir "Klaipėdos laivų remonto" teritorijoje netoli piliavietės esančias 40, 42, 43, 44, 45, 46, 47, taip pat 52, 54, 55, 56, 57, 58 krantines.

Iš esmės tai reikštų, kad savivaldybei būtų perduotos beveik visos buvusios "Klaipėdos laivų remonto" krantinės, išskyrus išorines ir vidines kruizinių laivų krantines ir 54–58 krantines prie Vakarų Baltijos laivų gamyklos.

Tačiau Vyriausybė kol kas sprendė miestui perduoti tik dvi krantines Dangės upėje. Dėl kitų krantinių perdavimo jokių dokumentų projektų Vyriausybė kol kas nesvarstė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Miestas yra Klaipėda.

Miestas yra Klaipėda.  portretas
Upė yra Dangė Klaipėdoje. Jos krantinės priklauso miestui. Norim - tvarkom, norim - ne, norim - atsistoje nuo kranto sisiojam i vandenį ar dar ka nors:D))Tai koks čia dabar perdavimas valstybei?Vilniečiai atvarys pasiprivatizuot ir mums visokius leidimus pardavinėt?

tam >

tam > portretas
argi pirmas pavyzdys kaip ,,Vilniaus vagiai" pasitvarko Klaipėdoj?:D) Pavyzdys Girulių Žuvėdra ir pajūris paimtas žemės nuomai 99 metams ir statant superkompaktinius namus:D).Mieste irgi tas pats...Kaip ir kiek naudos turi nežiūrint nieko įkurta labai reikalinga:D) klaipėdiečiams įmonė Trinyčių(dabar - a'le Malūno) tvenkinyje, pažeidžiant tiek gamtosaugos reikalavimus, tiek higieną(vandenyje vos ne visa Mendelejevo lenytelė), tiek vietinių miestiečių gerovę?

>jahta

>jahta portretas
400 eur mėnesiui jachtikei - iš kur tokios kainos? :) Čia ne Monakas :)))
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių