Quantcast

Pavasaris pėdina neskubėdamas

Kaip ir kasmet, tikrasis čiulbantis, žydintis, šiluma džiuginantis pavasaris pajūrį pasiekia pora savaičių vėliau nei rytinę Lietuvos pusę. Pasak sinoptikų, per išeigines ir kitos savaitės pradžioje itin gerų orų tikėtis neverta.

Šiandien pūs žvarbokas, 7–12 m/s greitį sieksiantis vėjas. Kritulių nenumatoma, tačiau saulė slėpsis už debesų, tik retkarčiais nudžiugindama savo spinduliais. Oras dieną įšils ne daugiau nei iki 6–8 laipsnių.

Naktį į sekmadienį tikėtinas rūkas, dieną pūs stiprokas šiaurės vakarų vėjas, gali palynoti, oras šils vos iki 4–6 laipsnių.

Pirmadienis ir visa savaitė bus vėjuota bei žvarbi. Pirmoji savaitės darbo diena išauš lydima plikledžio ir neigiamos oro temperatūros. Dieną vėjas, palyginti su naktimi, šiek tiek silpnės, oro temperatūra – 4–6 laipsniai šilumos, lietaus nežadama.

Antradienio naktį pietų ir pietryčių vėjas bus silpnas, bet prašvitus jis stiprės. Dieną gūsiais jo greitis sieks iki 11–15 m/s. Dieną bus 7–9 laipsniai šilumos, nelis.

Nuo trečiadienio stiprės vėjas, jo gūsiai gerokai šiauš plaukus ir vers gūžtis. Trečiadienį laukiama 15–17 m/s greičiu pūsiančio vėjo, naktis bus vėsi, termometrų stulpeliai rodys tik 2–4 laipsnius aukščiau nulio, dieną laukiama 7–9 laipsnių šilumos.

Numatoma, kad ketvirtadienį vėjas vis dar bus stiprokas ir gūsingas, dieną oro temperatūra sieks 8–10 laipsnių aukščiau nulio.

Stiprokas vėjas gali išlikti ir penktadienį, dieną veikiausiai palynos, oras šils pamažu, tądien tikėtina 9–11 laipsnių šiluma.

Dabartiniais duomenimis, kitas savaitgalis turėtų būti saulėtas, termometrų stulpeliai perkops 10 laipsnių padalą.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėpavasaris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių