Quantcast

Patikrino Klaipėdos kandidatų dokumentus: dalis jų rinkimuose dalyvauti negalės

Vyriausiajai rinkimų komisijai patikrinus Klaipėdos kandidatų dokumentus paaiškėjo, kad dalis jų rinkimuose dalyvauti negalės, nes nepateikė biografijos, netinkamai užpildė anketą ar neatsiuntė savo nuotraukos. Komisijos sprendimą politinės kampanijos dalyviai dar gali užginčyti teisme.

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) paskelbus politinės kampanijos dalyvių sąrašą paaiškėjo, kad savivaldos rinkimuose Klaipėdoje tarybos narių mandatų sieks per 300 asmenų.

Tačiau bent jau 26-iems jų rinkimai gali baigtis vos prasidėję, nes šių politinės kampanijos dalyvių pavardžių VRK neįregistravo dėl netinkamai pateiktų dokumentų.

Tiesa, šį VRK sprendimą kandidatai ir partijos dar gali apskųsti teismui iki vasario 3 d.

Savotišku politiniu šou paskutinėmis kandidatų registravimo dienomis virto Petro Gražulio vadovaujamos Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) dokumentų pateikimas Klaipėdoje.

Šios sąjungos kandidatų sąraše į uostamiesčio tarybą buvo 29 pavardės, tačiau dalies pretendentų dokumentai buvo užpildyti nepilnai, o vietoj kai kurių asmenų portretų buvo pateiktas Vytis arba Klaipėdos herbas.

Adolfas Gritėnas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Po praėjusio antradienio VRK posėdžio Tautos ir teisingumo sąjungos komanda Klaipėdoje sumažėjo nuo 29 kandidatų iki 19.

O Lietuvos žaliųjų partijos sąrašas sumenko nuo 18-os iki 8 kandidatų.

Minimalų kandidatų sąrašą turi sudaryti 16 dalyvių.

Taigi, pasak Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininko Adolfo Gritėno, jei teismas nenuspręs kitaip, ši partija Klaipėdoje iš rinkimų gali iškristi, nes minimalų kandidatų sąrašą turi sudaryti 16 dalyvių.

Be šių partijų, Klaipėdoje neįregistruotas ir vienas Demokratų sąjungos "Vardan Lietuvos" atstovas bei viena Lietuvos regionų partijos kandidatė.

Palangoje iš rinkimų kampanijos kovos gali iškristi 13 kandidatų – vienas Lietuvos žaliųjų partijos atstovas ir net 12 Tautos ir teisingumo sąjungos kandidatų.

Klaipėdos rajone tarp tokių autsaiderių yra trys – po vieną iš Demokratų sąjungos "Vardan Lietuvos", Tautos ir teisingumo sąjungos bei Liberalų sąjūdžio.

Neringoje iš rinkimų gali iškristi taip pat trys pretendentai, visi iš Liberalų sąjūdžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių