Quantcast

Pastato Tiltų gatvėje atnaujinimo darbai šiemet tęsis

Pastato Tiltų gatvėje 1 atnaujinimo darbai – sustoję apie metus. Tačiau šiemet juos ketinama tęsti, o per kitus metus – užbaigti.

Iš viso numatyti trys darbų etapai, pirmasis – 2021 m.: buvo sutvarkytas stogas, o nuo fasado nuimtas Klaipėdos herbas.

„Šitas pastatas buvo tvarkytas 2021 m., buvo atlikti pirmojo etapo stogo sutvarkymo darbai ir tuo pat metu buvo nuimtas herbas, jis restauruotas už tuos pačius pinigus. Savivaldybė prisidėjo prie šito etapo darbų 59 900 eurų“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška.

Kitas etapas – pastato pamatų sutvirtinimas, o trečiasis – fasado sutvarkymas.

„2022 m. turėjo startuoti pamatų sutvirtinimas. Kadangi pastatas skyla per pusę, ekspertai nustatė, kad tikrai reikia tvirtinti pamatus, ir projekte buvo numatyti šie darbai. Bet praeitais metais jie taip ir nestartavo. Iš savivaldybės buvo prašoma 63 tūkst. su trupučiu pamatų sutvirtinimui, bet, kaip mums paaiškino, nerasta rangovų. Techniškai tai nėra taip paprasta, nes viduryje senamiesčio pastatas turi gana netvirtus pamatus, gruntas pas mus nelabai „dėkingas“. Faktiškai tas tvirtas gruntas senamiestyje prasideda 14 metrų gylyje“, – pažymėjo vedėjas.

Šiais metais jau pasirašytas ketinimų protokolas dėl pamatų sutvirtinimo finansavimo.

„Kiek mums žinoma, administratorius lyg ir rado rangovą. Procesas netrumpas, bet techniniai sprendimai nėra labai paprasti, ypač dėl pamatų. Nesutvarkius pamatų tvarkyti fasadą būtų neįmanoma, nes visi skilimai ir naujai sutvarkytame pastate labai greitai būtų matomi“, – tikino V. Juška.

Pasak Tiltų g. 1 pastatą administruojančios bendrovės „Paslaugos būstui“ direktorės Rasos Rimaitės, pernai darbai nebuvo tęsiami dėl kitos priežasties.

„Darbų nepavyko įgyvendinti dėl stipriai išaugusių kainų ir rangovų užimtumo. Šiais metais planuojame įgyvendinti 2022 m. numatytus darbus. Esame paskelbę konkursą, bet kol kas negaliu informuoti apie laimėtoją“, – teigė direktorė.

Anot V. Juškos ir R. Rimaitės, Klaipėdos herbas jau restauruotas. Šiuo metu jis yra saugomas „Pamario restauratoriaus“ patalpose ir bus grąžintas tik ant sutvarkyto pastato fasado.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaziui

Kaziui portretas
taigi patys neleidot įgyvendint begarsio mažojo miesto tramvajaus idėjos - rėkėt kad stulpai ir laidai bjauros senamiestį patys nepasidomėdami kad šiuolaikinis tramvajus gali būti vienbėgis ir be jokių laidų ir ,,ūsų" tvirtinamų prie stulpų... Valdžiagyviai su autobusu parko savinikais pašokę iš džiaugsmo kad triukšmaujat, padarė įprastą ,,studiją" už 500 000Eū ir nusiplovė visam laikui velniop:D Džiaukitės Budino padarytu ,, nuostabiu '' projektu - upės tramvajum Centras-Tauralaukis suveiktu už savivaldybės pinigus ir sėkmingai atiduotu privačiam verslui..Sako didelius transporto srautus nuims nuo centro..:D:D

KAZYS

KAZYS portretas
Kol sunkiasvoris transportas žlugdys Senamiestį, jokios pastatų renovacijos ir atnaujinimai nepadės. Aštuntame praeito amžiaus dešimtmetyje buvo restauruotas senamiestis. Po to Tiltų gatvė buvo uždaryta savaitgaliais. "Ikarusų" greitis ribotas iki 30 km,h. Dabar kontrolės jokios, autobusai karavanais, važiuojam kaip norim, draudžiamieji kelio ženklai "negalioja". policijos nėra. Žinoma , po penkis ekipažus gaudo pagiringus, pasitaiko iš 1000 vienas. Dirbam. Avaringumas didėja. Grašys nukvako?

nežinau ar tai pletkai ar vietinis folklioras

nežinau ar tai pletkai ar vietinis folklioras portretas
bet, kad tam pastate ruskių kgb ar fsb sėdi tai ne vieną kartą girdėjau
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių