Quantcast

„Paslaugos būstui“ ragina saugotis vagių

Bendrovės "Paslaugos būstui" darbuotojai vis dažniau sulaukia sunerimusių klaipėdiečių skambučių. Žmonės nori įsitikinti, ar ketinantys jų namuose tikrinti langus arba vamzdynus asmenys – tikrai dirba namus administruojančios įmonės pavedimu. Taip paaiškėjo, kad sukčiai ir vagys bando dangstytis administratorių vardu.

Gyventojams kyla klausimų

Dažnėjantys panašaus pobūdžio gyventojų klausimai pastaruoju metu verčia susirūpinti bendrovės "Paslaugos būstui" vadovę Rasą Rimaitę.

Informacija apie, veikiausiai, nusikaltėlių bandymą apgaule brautis į žmonių butus pasiekė bendrovės darbuotojus ir kitais būdais.

Susitikimuose su namus administruojančios įmonės atstovais žmonės tiesiai šviesiai klausinėja, nuo kada administratorių siųsti darbuotojai lankosi butuose ir renka pinigus laiptinių šviestuvams. Kitus gyventojus bandoma mulkinti tikinant, kad būtina patikrinti langų sandarumą.

Būta atvejų, kai atvykėliai prisistato įmonėje nedirbančių asmenų vardais bei pavardėmis, prašosi įleidžiami vidun, esą jų pareiga – patikrinti vamzdynų būklę.

Kartą į vieno šiaurinės miesto dalies gyventojo buto duris paskambino moteris. Kai tarpduryje ji pamatė šeimininką – jauną, tvirto sudėjimo vyrą, atėjūnė kiek sutriko, bet vis dėlto pareiškė atvykusi patikrinti buto langų. Vyras suabejojo, ar ji tikrai gali būti šios srities specialistė. Atsakydama į tai, moteris bandė tikinti, kad išmano apie langų sandarumą, bet dar po vienos frazės suprato, kad šį kartą apgauti nusižiūrėtos aukos jai nepavyks, ir išėjo.

Vienu atveju tokia moteris prisistatė Simonos, kitu atveju – Gerdos vardu, tačiau jokio dokumento, įrodančio, kad dirba su langų montavimu susijusioje įstaigoje, nepateikė.

Grynųjų nerenka

Bendrovės "Paslaugos būstui" vadovės pareigas einanti R.Rimaitė patikino, kad renovuotų namų langų sandarumą tikrina įmonių, montavusių langus darbuotojai. Paprastai jie atvyksta, kai patys gyventojai pakviečia. Dėl tokio vizito susitariama iš anksto.

Namo gyventojų susirinkimų metu namus administruojančios įmonės atstovai iš anksto informuoja apie ketinimą tikrinti vamzdynus. Tikėtina, kad tokią informaciją išgirsta ir nusikaltėliai.

Ypač vagys suaktyvėja ten, kur vyksta daugiabučių namų renovacija.

"Pati stengiuosi dalyvauti susirinkimuose ir vis bandau įspėti žmones saugotis vagių. Pristatome namus renovuojančių bendrovių darbuotojus, taip siekiame, kad gyventojai įsimintų jų veidus. Raginame įsitikinti, kad įsileidžia ne nusikaltėlius. Nieko blogo, jeigu žmogus durų neatidarys įtarimų sukėlusiam asmeniui. Gyventojai gali skambinti į mūsų bendrovę bet kuriuo metu ir įsitikinti, kad atėję darbininkai tikrai yra tie, kuo prisistato esantys, – pabrėžė R.Rimaitė. – Teko girdėti, kad nepažįstami žmonės tvirtina, kad "valdų" įpareigoti renka pinigus laiptinių šviestuvams pakeisti. Patikinu, niekada taip nesielgiame, jokios grynųjų pinigų rinkliavos nevykdomos. Jeigu atliekame kokius nors darbus, pvz., keičiame šviestuvus, vėliau prie mokesčių pridedame mokėtiną sumą, tad gyventojai apie tai sužino iš gaunamų sąskaitų."

Pataria paprašyti pažymėjimo

Gyventojai turi galimybę įsitikinti, ar į jų būstus beldžiasi tikri meistrai.

Jeigu nepažįstami žmonės prašosi įleidžiami į klaipėdiečių būstus, tikindami, kad juos pasiuntė "Paslaugos būstui" darbuotojai, patikrinti, ar tai tiesa, galima paskambinus tel. (8 46) 497 298. "Laukininkų valdų" administruojamų namų gyventojams patariama paskambinti tel. (8 46) 323 414. Po darbo valandų nurodytais telefonais atsilieps avarinės tarnybos darbuotojai.

Patartina prašyti menamų darbininkų ar administratorių pasiųstų žmonių pateikti darbo pažymėjimą, užsirašyti jų pavardes ir įsileisti vidun tik tada, kai telefonu pavyks įsitikinti, jog jie veikia teisėtai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reklaminis str.

Reklaminis str. portretas
Va, kokia gera ta "Paslaugos būstui", kaip rūpinasi gyventojais. Tik pamiršo paminėti, kad ši įmonė turi sąsajų su ":Ribokon" grupe, kuri jau prisidirbo Vilniuje, tem nemato perspektyvų, va, Klaipėdoje bandys. Be to, tai proteguojama mūsų liberalų kompanija (ruošia sau šiltas vieteles, kai bus "išspirti" lauk po artimiausių rinkimų Klaipėdoje).

Po

Po portretas
Nieko neisileisti,turi isitikinti pirma man skambina ir varda źino,senoj telefono knygoje randa.Atsieit is policijos tardytojas noris ka tai isiaiskinti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių