Quantcast

Pasiruošimas Jūros šventei: darbo daugiau nei anksčiau

Uostamiestyje aktyviai ruošiamasi šio mėnesio pabaigoje vyksiančiai Jūros šventei. Nors šiųmetis renginys dėl koronaviruso pandemijos bus mažesnis, nei įprasta, darbo jam rengiantis esą kur kas daugiau.

Iki Jūros šventės beliko vos daugiau nei savaitė. Esminius vieno svarbiausių miesto renginių klausimus trečiadienį su šventės organizatoriais aptarė uostamiesčio valdžia.

Klaipėdos mero pavaduotojo Arvydo Cesiulio teigimu, susitikime aptarti svarbiausi klausimai: saugumas šventės metu, numatomos transporto schemos ir ribojimai, barų darbas.

Savo nuomonę apie pasiruošimą ir šiemet laukiančius iššūkius išsakė įvairių skirtingų žinybų atstovai.

"Iššūkiai yra visiškai aiškūs. Mes planuojame ir projektuojame, kad ši Jūros šventė bus mažesnė. Negalime būti garantuoti, kiek į Klaipėdą atvyks svečių. Šventė kuklesnė, bet turime ruoštis daugiau negu bet kada, numatyti visas potencialias grėsmes", – sakė vicemeras.

Rengiantis šventei daug dėmesio skiriama galimoms žmonių spūstims mažinti.

Vienas aktualiausių klausimų – kaip užtikrinti saugų atstumą tarp žmonių eilėse prie prekeivių.

"Tarpai tarp prekybos vietų bus akivaizdūs, tačiau kaip užtikrinti perkančiųjų, stovinčiųjų eilėje atstumą", – svarstė A.Cesiulis.

Pašnekovo teigimu, įstaigos "Klaipėdos šventės" atstovai pateikė numatomus tokių situacijų sprendimo scenarijus. Ar jie suveiks – parodys praktika.

"Žinoma, įtampų, grėsmių ir nerimo tikrai yra", – apibendrino vicemeras.

Portalas šiandien jau skelbė, kad švenčių organizatoriai, siekdami išvengti žmonių susibūrimų, nusprendė neskelbti renginių laiko, tad Jūros šventė bus panaši į savotišką aklos vištos žaidimą.


Šiame straipsnyje: Jūros šventėšventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda grubliauskui

Gėda grubliauskui portretas
Jūros šventė, panašu maitina ir ne vieną valdininką, kad uždraudė visus renginius, išskyrus tą!!! Gėda grubliauskui!!!!

Aa

Aa portretas
Atiduokite Jūros švente , Europiada , Laivų paradą ir,,,,,!,K'AIPĖDOS ETNO CENTRUI,,, TAI TIKRAI NE KOMERCINĖ ORGANIZACIJA .KAIP NUOSTABIAI ,VYKO JONINĖS ,,,PARBĖG LAIVELIS,,,IR...KOLEKTYVAS SU .......VADOVU.....TIKRAI ,MOKA IŠSAUGOTI PAVELDĄ IR TRADICIJAS , GRUBLAUSKUI ---ATSIKVOŠĖK. ŽIOBRIUI Į KRATC PAS......RUŠIUOTI Š.......

Q

Q portretas
GRUBLIAUSKAI........KOKIOS PASEKMĖS LAUKIA.......VISAS ŽEMYNAS KAPSTOSI NUO UŽKRATO , O ,ČIA MASINIS RENGINYS SU AYVYKELIAIS IŠ ,.......... PASEKMĖS ,LIAUDIS TAU KIAUŠIUS NUPJAUS,KOL LAIKAS RENGINĮ ,,STABDYKITE ,, PENSININKAI TAVE SUŠELPS, PADĖS IŠLAIKYTI ŠE I MA . UŽMOKĖS K O M U N ALINIUS PLIUS ŽIOBRIUI PARAMĄ.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių