Quantcast

Pasinerk į maisto kalbą „Amberton“ viešbučio restoranuose

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio viešbučio "Amberton Hotel Klaipėda" restoranuose skleidžiasi išskirtinių kvapų ir skonių įvairovė. Netrukus restoranų lankytojams atsinaujinusį, išskirtinį meniu pristatys bei puokštę staigmenų pažers naujasis virtuvės šefas Vilius Mikalauskas.

Išskirtinės patiekalų kompozicijos

Šiomis dienomis kuriamas naujas vieno populiariausių uostamiesčio viešbučio "Amberton Hotel Klaipėda" restoranų asortimentas.

Pikantiškais, gurmaniškais, išskirtiniais patiekalais kviečiami pasimėgauti net ir išrankiausi maisto gurmanai.

Prieš kurį laiką viešbučio virtuvės komandos gretas papildė svarų patirties bagažą sukaupti spėjęs virtuvės šefas klaipėdietis V.Mikalauskas.

Naujus skonius išrasti ir restoranų lankytojus stebinti mėgstantis virtuvės šefas fantazijos nestokoja.

Klasikinius patiekalus jis gardina tarpusavyje derindamas skirtingus skonius ir maisto gaminimo tradicijas.

"Mėgstu komponuoti skirtingus patiekalus. Pavyzdžiui, klasikinę italų virtuvę galima pagardinti skonių akcentais iš Pietų Amerikos arba Pietų Indijos. Maisto komponavimas ir tarpusavio derinimas yra mano sritis. Maistas ne tik numalšina alkį, suteikia jėgų ir energijos, bet taip pat yra vienas gyvenimo malonumų", – teigė virtuvės šefas.

Gamina nuo 15 metų

Pašnekovas jau nuo paauglystės išsiskyrė subtiliu skoniu ir keliamais aukštais reikalavimais patiekalų kokybei.

"15-os metų pradėjau gaminti namuose. Mama ne itin turėjo laiko išmokti virti sriubas, todėl pats ėmiausi šio darbo. Vėliau gardžias sriubas išmokiau virti ir mamą. Po kurio laiko pradėjau kepti ir pyragus", – prisiminė pašnekovas.

Gamindamas maistą V.Mikalauskas teigė visada pasitikėjęs savo skonio receptoriais ir nuojauta.

"Virtuvės šefu tikrai negimiau, tačiau pašaukimą gaminti jaučiau nuo mažumės", – atskleidė "Amberton Hotel Klaipėda" virtuvės šefas.

Kulinarijos mokslus V.Mikalauskas krimto ir pirmuosius karjeros žingsnius žengė Londone.

Į šį galimybių miestą jis atvyko sulaukęs 18 metų.

Per devynerius Londone praleistus metus V.Mikalauskas baigė kulinarijos studijas, sėkmingai gilino profesines žinias.

Siekdamas pasisemti kuo daugiau patirties gaminant įvairių šalių tradicinius patiekalus, vyras dirbo ispanų, japonų, korėjiečių virtuvėse, taip pat gamino grilio patiekalus.

Galiausiai nusprendė atsigręžti į klasikinę – prancūzų ir italų virtuvę.

Sukauptos žinios ir patirtis padėjo pakloti pamatą tolimesnei jo, kaip virtuvės šefo, karjerai.

Skonių vakaruose – staigmenos

Entuziastingas virtuvės šefas lankytojus nukels į užburiantį skonių magijos pasaulį.

Kiekvieną ketvirtadienį nuo 18 iki 21 val. klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami atvykti į skonių vakarus.

Išskirtinio skonio įvairių šalių virtuvių patiekalais lankytojai gardžiuosis viešbučio restorane "VIVALAVITA".

Pirmasis skonių vakaras jau įvyko. Jo metu restorano svečiams buvo surengta egzotiška midijų fiesta.

Romantišką vakaro nuotaiką kūrė ne tik gardūs patiekalai, bet ir pro restorano langus atsiverianti uostamiesčio panorama.

"Itin didelis dėmesys skiriamas maisto produkcijos kokybei. Produktai skonių vakarams kiekvieną ketvirtadienį atvežami iš Prancūzijos arba Italijos. Tiesa, restorano lankytojų laukia ir daugiau malonių staigmenų bei pokyčių, tačiau tebūnie tai liks intriga", – šyptelėjo virtuvės šefas.

Penktadieniais nuo 20.30 iki 21.30 val. restorane "VIVALAVITA" svečiai taip pat raginami atsipalaiduoti, numalšinti alkį skanaujant patiekalus iš "à la carte" meniu ir mėgautis skambiais akordeono muzikos garsais.

Penktadieniais nuo 19 iki 21 val. panoraminiame restorane "XII" organizuojami gyvos muzikos vakarai.

Restorano svečių ausis džiugins užburiančios saksofono melodijos.

Restoranuose – skirtinga koncepcija

Šefas V.Mikalauskas rūpinasi, kad restorane "VIVALAVITA", panoraminiame restorane "XII", "Lobby" bare, boulinge, restorane ir galerijoje "Klaipėda" bei "Sky 21" stogo terasoje-bare svečiai išvystų platų patiekalų asortimentą.

Už meniu sudarymą ir maisto ruošimo proceso organizavimą atsakingas V.Mikalauskas užgriuvusios didžiulės atsakomybės nė kiek nesibaimina.

Priešingai, vyras nestokoja pasitikėjimo savimi ir pasirengęs užtikrinti, kad ant lankytojų stalų atsidurtų aukščiausios kokybės patiekalai.

Norėdamas nustebinti restorano svečius bei parodyti pavyzdį komandai, virtuvės šefas kartais pats pakeičia virėjus ir darbuojasi virtuvėje.

"Pasikeitimų bus išties nemažai. Restoranuose vyraus skirtinga patiekalų koncepcija. Norime žmonėms suteikti kuo platesnį pasirinkimą, kad būtų patenkinti kiekvieno lankytojo lūkesčiai", – pasakojo V.Mikalauskas.

Pasak naujojo virtuvės šefo, norint pasiekti geriausių rezultatų, itin svarbu, kokia virtuvės komanda dirba kartu.

Nors naujas pareigas virtuvės šefas eina dar tik kelias savaites, jau spėjo gerai pažinti visus komandos narius.

"Virtuvės šefas turi būti ne tik maisto kūrėjas, meniu sudarytojas, bet ir psichologas. Neretai virtuvėje iškyla situacijų, kai svarbu reaguoti šaltakraujiškai, spręsti susidariusią problemą, skubiai rasti išeitį. Manau, kad komandiniame darbe svarbu gebėti išlikti ramiam, suprasti žmones", – teigė V.Mikalauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

***

*** portretas
Kai rašomas straipsnis, žurnalistai turėtų susižinoti ar tai kas rašoma yra išties tikra... Be to tikrai kvalifikuoti šefai niekada nebijo įvardinti vietų kuriose dirbo. Be to mokslai baigti Londone... Ar tai tiesa? Nes kiek žinau Mikalauskas baigė Klaipėdos turizmo mokykla... Tai prieš rašant pasitikrinkite savo faktus

Ang

Ang portretas
straipsniukas tirkriausiai nieko nekainavo,nes Amberton viesbuti yra isikures Klaipedos dienrascio ofisiukas...nieko ten stebuklingo nera,eiline vieta pavalgyt

Svečias

Svečias portretas
Buvau midijų vakarienėje - skonis buvo kažkas tokio neatrasto, egzotiško... pirmą kartą ragavau tokias midijas ir didžiausi sveikinimai šefui ir komandai. O jūs visi likusieji... sprokite iš pavydo :-DDD nes ten vakarais vietos be išankstinės rezervacijos negausite. Tai net nežinau ar tikrai taip blogai ten :-DDDD bet visko gali būti...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių