Quantcast

Pasigėrėjimo vertas „Metų klaipėdietė 2022“ dalyvių dvidešimtukas

  • Teksto dydis:

Šiemet renkame jau dvidešimtąją Metų klaipėdietę. Vienas projekto tikslų – kuo plačiau skleisti žinią apie geruosius pavyzdžius, kurie visai šalia. Kviečiame susipažinti su antrojo etapo dalyvėmis – 20 šaunių moterų, merginų, vertų visų mūsų dėmesio, didžiulės pagarbos ir gražiausių žodžių.

Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų klaipėdietė, „Klaipėdos“ laikraščio redakcija, Naujojo Sodo g. 1A, „K centras“, 92118 Klaipėda, arba įmesti į specialiąsias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 balsų. Esant galimybei dienraščio iškarpas prašome į redakciją siųsti paštu.

PORTALAS: Portale klaipeda.diena.lt, rubrikoje „Metų klaipėdietė“. Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu „MKL XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 balsų.


1. Agnė Abramovičienė – gidė, nominuota už sukurtas įdomias, pritraukiančias ir kaskart nustebinančias ekskursijas. Šiltas ir nuoširdus bendravimas vaikštant po senamiestį nepalieka abejingų ir kviečia pažinti Klaipėdą naujai.

2. Jandra Bogužienė – „Gintaro“ sporto centro trenerė, Lietuvos plaukimo federacijos rengiamų apdovanojimų už sėkmingai pritaikytą treniruočių metodiką ir aukštus auklėtinių pasiekimus jaunimo amžiaus grupėje nominantė. J.Bogužienės treniruojami auklėtiniai gerina plaukimo rekordus, užima prizines vietas.

 

3. Violeta Jokubynaitė-Bružienė – Atvirų jaunimo erdvių vedėja, nominuota už ilgametį kryptingą darbą su jaunimu. Patirtimi ji noriai dalijasi su įvairių organizacijų, įstaigų, dirbančių su jaunimu, atstovais. Tai centras, į kurį kasdien užsuka apie 60 įvairaus amžiaus jaunuolių, nemaža jų dalis – gatvės vaikai, kurie savarankiškai negali susirasti kitos savirealizacijos erdvės.

4. Daiva Dragūnienė – Vakarų Lietuvos nefrologinių ligonių draugijos „Klaipėdos „Gyvastis“ pirmininkė. Padeda susiburti vieno likimo žmonėms. Kasmet Atgimimo aikštėje vykdo žvakučių akciją mirusiems ir gyviems organų donorams pagerbti.

5. Marija Ivaškevičiūtė – jauniausia „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatė. 21 metų šokėja įvertinta už pasirodymą Šeiko šokio teatro spektaklyje „Klajojančios kopos“.

6. Eglė Jackaitė – Klaipėdos dramos teatro aktorė, nominuota „Auksiniam scenos kryžiui“, „Padėkos kaukei“. E.Jackaitei yra suteiktas Meno kūrėjo statusas. Garsina Klaipėdos vardą ne tik teatro srityje, bet ir visuomeninėje veikloje. „Pagalbos moterims linijos“ savanorė, „Unicef“ organizacijos ambasadorė, Socialinių mokslų kolegijos dėstytoja, dviejų sūnų mama.

 

7. Eglė Jokužytė – Unikalių knygų, kurios skirtos visiems – ir regintiems, ir neregiams, leidėja. Viena iš socialinio verslo pradininkių Lietuvoje, savo veikla sprendžia knygų neregiams prieinamumo problemą, didina žmonių su negalia integraciją ir atkreipia visuomenės dėmesį į socialinius aspektus. Kultūriniuose ir meniniuose projektuose siekia sujungti du skirtingus žmonių pasaulius – regimą ir neregimą.

8. Sofija Kanaverskytė – kultūros magistrė. Menininkė Klaipėdos universitete 35 metus dėstė scenografiją, surengė daugiau kaip 30 personalinių grafikos, tekstilės, tapybos parodų. S.Kanaverskytė Klaipėdos ir kituose šalies teatruose kūrė scenografiją, kostiumus daugiau kaip 80-iai pastatymų.

9. Olga Filatova-Kontrimienė – stilistė, dizainerė, prekės ženklo įkūrėja, daugelio televizijos laidų įvaizdžio kūrėja, įvairių spektaklių kostiumų dailininkė, kiekvieną kartą stebinanti savo kūrybingumu ir talentu, kilusi iš Klaipėdos.

10. Aurelija Lipskė – Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos „Carito“ koordinatorė. Globoja senjorų klubą „Iš širdies į širdį“. Moteris pasiaukojamai dirba, neretai atimdama laiką iš savo šeimos. Ypač jos nuoširdumas ir darbštumas jaučiamas pandemijos metu, kai daugybei žmonių reikia ne tik materialinės, bet ir dvasinės pagalbos.

11. Rasa Miuller – Klaipėdos miesto tautinių mažumų tarybos pirmininkė, Klaipėdos vokiečių bendrijos kultūros projektų vadovė, apskrities gidų gildijos vadovė. Pandemijos laikotarpiu aktyviai puoselėjo klaipėdiečių bendruomeniškumą, prisitaikant prie pasikeitusių sąlygų, rengė tradicines krašto šventes, stengdamasi, kad ryšiai tarp bendruomenės narių šiuo sudėtingu metu nenutrūktų.

12. Raimonda Nabažaitė – archelogė, tyrinėdama Šv. Jono bažnyčios istoriją atskleidusi naujus Klaipėdos miesto istorijos puslapius. Lietuvos archeologijos draugija jos veiklą įvertino Metų archeologės titulu. Apdovanojimas suteiktas už kryptingus koklininkystės, bažnyčių archeologijos mokslinius tyrimus, paveldo saugojimo iniciatyvas, konferencijų ciklo inicijavimą ir mokslo sklaidą.

13. Aušra Pacevičiūtė – Klaipėdos universiteto dėstytoja, prekės ženklų „10 Tiltų“, „10 Tiltų kiemas“ ir „Tiltų namai“ bendraįkūrėja, projektų „Klaipėdos kūrybiško verslo uostas“ ir „Klaipėda Link“ iniciatorė. Smulkių verslų mentorė, Lietuvos marketingo asociacijos (LiMA) Klaipėdos skyriaus valdybos narė, visuomenininkė.

14. Daiva Palubinskaitė – aktyvi sportinių veiklų iniciatorė, organizuojanti sporto renginius, skirtus vaikams, suaugusiesiems, šeimoms ir senjorams. Sporto veiklų vietos kaskart netradicinės ir skirtingos, todėl sulaukia didelio klaipėdiečių susidomėjimo. Sveikatingumo studijos „Ginsvė“ įkūrėja. Sporto ir kultūros renginių, projektų organizatorė, dėstytoja.

15. Tatjana Paulauskienė – Klaipėdos universiteto mokslininkė, įmonės „Inobiostar MB“ direktorė. Mokslininkių (bendraautorė su Marija Kataržyte) idėja vandenis užteršusius naftos produktus išskaidyti ir neutralizuoti aplinkai draugiškais biologiniais mikroorganizmais jau įspūdingais šuoliais skinasi kelią praktinio įgyvendinimo link.

16. Rita Petrauskaitė – Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistė, tarptautinių konkursų finalininkė, sukūrusi daugiau nei dvi dešimtis įsimintinų vaidmenų. Apdovanota „Padėkos kauke“, nominuota „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimui.

17. Samanta Savickaitė-Šamrejienė – pirmoji Lietuvoje onkologijos atvejo vadybininkė. Ji užtikrina, kad pirmą kartą į ligoninę besikreipiantis vėžio diagnozę išgirdęs žmogus gautų visą reikalingą informaciją ir visapusišką pagalbą. Pareigybė buvo sukurta ir įsteigta Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, kuri tapo pirmąja ligonine šalyje, kur onkologiniams pacientams tenkančią naštą palengvina onkologijos atvejo vadybininkas.

18. Ilona Toliušienė – moteris, priglaudusi į savo šeimą du vaikus. Klaipėdos apskrities globėjų ir įtėvių asociacijos „Vaikų gerovė“ narė, aktyviai viešina globėjų veiklą, noriai dalijasi savo gerąja patirtimi su kitais. Skatina priimti į savo šeimas vaikus, kuriems reikia pagalbos.

19. Laima Vilimienė – Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė, subūrusi komandą, kuri savo darbais stebina ne tik Lietuvą, bet ir visą pasaulį. Nominuota už atrastas miesto vietas, kuriose opera atgimsta naujai. Įvertinta garbės ženklu, kuris skiriamas Lietuvos kultūrai ir menui labiausiai nusipelniusiems asmenims pagerbti.

20. Vida Uzelienė – šeimos gydytoja, echoskopuotoja. Ji yra puiki savo srities profesionalė, labai nuoširdžiai rūpinasi pacientais, kiekvieną itin atidžiai apžiūri, skiria žmonėms daug dėmesio ir šilumos. Pomėgis – tapyba. Pasak gydytojos, abstrakcijos, spalvos, sodrūs potėpiai – jos kasdienės energijos šaltinis ir atgaiva. Gydytoja – tikra klaipėdietė. Kurį laiką dirbusi Vilniuje, vis dėlto grįžo į savo gimtąjį miestą.

Vieną pretendentę į finalinį šešetuką deleguos speciali komisija. Likusios pretendentės bus išrinktos susumavus balsavimo taškus. Iki vasario 10 d. 12 val. balsuodami išrinksite dešimt šio titulo verčiausių klaipėdiečių.

Vasario 12 d. paskelbsime dešimtuką ir tęsime balsavimą iki vasario 24 d. 12 val.

Vasario 26 d. paskelbsime finalinį pretendenčių šešetuką.

Nuo vasario 26 d. iki kovo 15 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite Metų klaipėdietę. Kovo 16–17 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 18 d. Metų klaipėdietę paskelbsime finaliniame renginyje



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių