Quantcast

Paroda klaipėdiečiams atskleidė dezinformacijos problemą

Klaipėdos I.Simonaitytės viešojoje bibliotekoje atidaryta paroda "Netikros naujienos nėra faktas", kurios tikslas – atskleisti visuomenei šiuo metu itin sparčiai plintančios dezinformacijos problemą. Klaipėdiečiai turi galimybę sužinoti, kaip socialinėje žiniasklaidoje atskirti tikrą informaciją nuo skleidžiamos propagandos.

Paroda susidomėjo nemažas uostamiesčio gyventojų būrys.

Atidaryme buvo sulaukta ypatingų svečių – į I.Simonaitytės biblioteką atvyko Švedijos Karalystės ambasadorė Inger Buxton ir ambasados atstovai, kuriems už parodos inicijavimą dėkojo bibliotekos direktorė Laura Juknevič ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Pristatyme Klaipėdos vadovas pabrėžė žiniasklaidos raštingumo svarbą, augant socialinių tinklų populiarumui ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

"Tas raštingumas turėtų stiprinti mūsų vertybinį imunitetą, atsparumą melagienoms, kurių aplinkui yra labai daug. Informacinis karas yra toks pat aštrus ir toks pat pavojingas, kaip ir mūšio lauke, nes dezinformacija nuodija sąmonę ir gali sukelti labai sudėtingas pasekmes. Todėl raštingumas ir gebėjimas atskirti netikras naujienas yra daugiau nei svarbus", – teigė meras.

Bibliotekos direktorė tikisi, jog ši dabar itin aktuali visuomenei paroda padės atskirti tikrą informaciją nuo melagingos, paskatins žmones labiau domėtis žiniasklaida.

"Kelerius metus gyvenome pandemijos sąlygomis. Jau tuo metu jautėsi poreikis gebėti įvertinti informaciją, gebėti ją atsirinkti ir tinkamai panaudoti savo kasdienybėje. Šiandien yra dar didesnė grėsmė – karo informacijos srautas. Turime suprasti, kada susiduriame su melagienomis, propagandos naratyvais, todėl svarbu išmokti patikrinti informaciją", – kalbėjo direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Sk

>Sk portretas
Vėl kitiems klijuoji ,,rytų saule"konservatnyke? Nieko daugiau neišsteni?Pašol nax

Sk

Sk portretas
Taip, viso civilizuoto pasaulio, tuo tarpu ir Lietuvos Tv informacija yra propooganda, tiesa yra Rusijoje ir Baltarusijoje, ten propoogandos nėra, yra tik 15 metų kalėjimas už ir areštinė su guminėmis lazdomis. Te visad Jums abiems šviečia saulė iš rytų. Be to, jeigu čia tokia cenzūra ir vien melas, keliai laisvi, ieškokite laimės kitur, o ne savo purvą pilkite po kiekvienu panašiu straipsniu.

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
tai ta pati dezinformacija ir propoganda tik pateikta parodoje ir bibliotekoje,kad dar gyliau apdumti akis ir smegenys jaunimui
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių