Quantcast

Parko gatvei ruošia lenteles

Gyventojai nesusitaiko su sprendimu pusei Pušyno gatvės suteikti naują – Parko vardą. Nepatenkinti klaipėdiečiai atakuoja savivaldybę. Artimiausiu metu šioje arterijoje bus pakabintos lentelės su nauju pavadinimu.

Miesto taryba Parko vardu pakrikštijo Pušyno gatvės dalį nuo Herkaus Manto gatvės iki geležinkelio. Keisti šios gatvės dalies pavadinimą reikėjo, nes ji neatitiko reikalavimų.

Pagal vidaus reikalų ministro įsakymą gatvė apibrėžiama kaip viena ištisinė linija. Pušyno gatvę, kuri nėra pervažiuojama, kerta geležinkelis.

Klaipėdos savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus vedėjas Vytautas Nausėda tvirtino, kad gatvės dalies pavadinimas pakeistas, tačiau dar nėra įregistruotas. Tai turėtų būti padaryta artimiausiu metu.

„Išsiuntėme duomenis į Registrų centrą, tačiau dar nesulaukėme pranešimo, kad gatvė jau įregistruota. Kai tai bus padaryta, joje pakabinsime naujas lenteles“, – komentavo vedėjas.

Naujojoje Parko gatvėje reikės keturių tokių lentelių. Jos bus pakabintos ant kampinių namų.

Pasak V.Nausėdos, dėl gatvės pavadinimo pakeitimo sulaukta nepatenkintų gyventojų skundų. Prieš gatvės pavadinimo pakeitimą jie pasisakė ir prieš sprendimo priėmimą.

Su vienu gyventoju susirašinėjama elektroniniais laiškais. Viena moteris, gyvenanti name, esančiame prie dviejų gatvių susikirtimo vietos, neleido ant jos būsto pakabinti lentelės su nauju pavadinimu.

„Kadangi kilo nepasitenkinimas, lenteles kabinsime, kai gatvė bus įregistruota. Tikimės, kad pavyks susitarti. Jei ne, tada pastatysime nuorodas į gatvę. Jų mieste yra daug“, – tvirtino vedėjas.

V.Nausėda pabrėžė, kad namų numeracija nei naujojoje Parko gatvėje, nei Pušyno gatvėje nesikeis. Gyventojai ir juridiniai asmenys pervardijus gatvę išlaidų dėl turto perregistravimo nepatirs.

Jei pakeičiamas gatvės pavadinimas, namui suteikiamas naujas adresas. Jis automatiškai pasikeičia ir nekilnojamojo turto, juridinių asmenų ar gyventojų registruose.

„Daugiau problemų gali kilti esančioms įmonėms. Joms gali tekti keisti savo blankus, antspaudus, jei juose buvo nurodytas adresas“, – tvirtino V.Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių