Quantcast

Panika dėl koronaviruso: klaipėdiečiai šluoja parduotuves

Koronavirusui pasiekus Klaipėdą tarp žmonių netruko pasklisti panika. Gyventojai patraukė į parduotuves, kur tiesiog iššlavė įvairiausias prekes.

Ryškūs klaipėdiečių išgąsčio ženklai pasirodė jau penktadienį, kai buvo paskelbta apie pirmąjį Klaipėdoje užfiksuotą koronaviruso atvejį.

Nors tiek miesto, tiek šalies valdžia žmonių prašo nepanikuoti ir ragina vengti didesnių žmonių susibūrimo vietų, akivaizdu, kad ne visi paiso šių rekomendacijų.

Apie pirkėjų antplūdį penktadienį bylojo Klaipėdos pašonėje esančių gyvenviečių parduotuvių lentynos. Vienos parduotuvių vaisių ir daržovių skyrius liko beveik visiškai tuščias, lyg iššluotos stovėjo kai kurios pieno produktų lentynos, nebuvo ir tualetinio popieriaus, popierinių rankšluosčių, stigo makaronų, kruopų. Panašių vaizdų buvo galima pamatyti ir kai kuriose Klaipėdos parduotuvėse.

Vieno didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėje šalia Klaipėdos dirbančios pardavėjos pasakojo apie apokaliptinių filmų scenarijus primenančius vaizdus - žmonės esą pirko kone viską, retas paisė kainų ar akcijų.

Darbo netrūksta ir maistą pristatantiems kurjeriams. Penktadienį visi siūlomi maisto pristatymo arba atsiėmimo numatytame punkle Klaipėdoje laikai buvo rezervuoti iki pat pirmadienio vakaro.

Šeštadienį vienas didžiųjų prekybos tinklų savo klientams išplatino žinią, kad nors ir stengiamasi užtikrinti tinkamą asortimentą, tačiau lentynas papildyti spėjama ne visur, tad pirkėjų prašoma supratingumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Šiuos reiškinius galėtų kokie mokslininkai patyrinėti. Pvz. Kodėl viruso akivaizdoje pirkėjai staiga išperka visus popierinius rankšluosčius. Kaip jie padės? Arba tuoletinis popierius? Nu ir aišku grikiai. Kas čia per vaistas nuo visų ligų. Asmeniškai pažystu labai mažai žmonių kurie juos iš vis valgo. Nu bet va. Tik tiek guodžia, kad tų grikių kiek tempė gerb. Pirkėjai suplukę, vistiek visų neištempė, pilnos lentynos ir toliau. Dabar į mėsą metėsi virusologijos specialistai - truks. Nu bet kur dings visos Lenkijos fermos, nustos kiaules auginti?

jis

jis portretas
nešluoja, o sutriko tiekimas.

Jei

Jei portretas
Per kara ir sovietmeciu badu nemirem,tai dabar tikrai nemirsim.Zmones ,tiesiog, islepo nuo pilnu parduotuviu,pamirso,kad sovietmeciu visada buvo tuscios lentynos
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių