Quantcast

Pamokos vėliau uostamiesčio nežavi

Uostamiestyje pamokas pradėti vėliau nei 8 val. nebūtų tikslingas sprendimas. Klaipėdos švietimo srities specialistai įsitikinę, kad nuo rugsėjo mėnesio keliasdešimtyje Vilniaus mokyklų pradėsianti galioti nauja tvarka uostamiestyje neturėtų tapti pavyzdžiu.

Apsisprendžia mokyklos

Beveik dvidešimt sostinės gimnazijų jau šį rudenį pamokas pradės vėliau. Šia iniciatyva norima sumažinti rytines spūstis Vilniaus mieste, o dėl galimybės ilgiau pamiegoti esą turėtų pagerėti mokinių savijauta, mokymosi rezultatai ir lankomumas.

9–12 klasių mokiniams į mokyklą reikės ateiti valanda ar pusvalandžiu vėliau nei įprasta.

Remdamosi sveikatos apsaugos ministro 2011 m. rugpjūčio 10 d. įsakymu, mokyklų bendruomenės gali pačios nustatyti pamokų pradžios laiką. Mokyklos pamokas turi pradėti ne anksčiau kaip 8 val. ir ne vėliau kaip 9 val., o baigti ne vėliau kaip 19 val.

Šių permainų skeptikai tvirtina, kad pavėlintos pamokos gali atimti laiką, kuris skiriamas neformaliam vaikų ugdymui, užklasinėms veikloms. Manoma, kad vaikams pradėtų trūkti laiko namų darbams ar bendravimui su šeimos nariais.

Nepritarė jau anksčiau

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė informavo, kad šiuo metu didžiuma uostamiesčio mokyklų pamokas pradeda 8 val.

"Tik kai kuriose mokymo įstaigose, norint išvengti rytinių grūsčių, pamokos startuoja dešimčia ar penkiolika minučių vėliau – visos kitos mokyklos dirbti pradeda įprastu metu. Pamokų pavėlinimas Vilniuje reikalingas dėl didelių kamšačių. Klaipėdoje šie pokyčiai turbūt nebūtų tikslingi", – kalbėjo pašnekovė.

Pasak jos, prieš penkerius metus dėl pamokų laiko pradžios uostamiesčio mokyklose buvo atlikta apklausa. Švietimo skyriaus vedėja patvirtino, kad atsakymas buvo vienareikšmiškas – nieko nereikia keisti.

Kaip teigė L.Prižgintienė, pavėlinus pamokas, ypač sunku būtų prižiūrėti pačius mažiausius moksleivius – pirmokus.

"Daugelis tėvų vaikus į mokyklas atveža ar palydi patys vykdami į darbą. Be to, rytą suaugusieji nori tinkamai pasirūpinti atžalomis: paruošti pusryčius, matyti, ar vaikas tikrai pavalgė, sušukuoti plaukus", – sakė Švietimo skyriaus vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriau

geriau portretas
8 val. 30 min.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių