Palangos meras – apie kurorto kainas: J. Basanavičiaus gatvėje galite papietauti ir už 6 eurus!

  • Teksto dydis:

Palangos meras Šarūnas Vaitkus mano, kad pasipiktinimo bangos dėl kainų Palangoje – perdėtos ir kenkia Lietuvos turizmo sektoriui. Pasak jo, J. Basanavičiaus gatvėje papietauti galima ir už kelis eurus.

„Tikriausiai esate girdėję apie Eliziejaus laukus Prancūzijos sostinėje Paryžiuje? Eliziejaus laukai arba Avenue des Champs-Elysée yra vienas iš Paryžiaus simbolių ir dažnai vadinami gražiausia bei populiariausia alėja pasaulyje, kurią būtina pamatyti viešint Paryžiuje. Eliziejaus laukuose, be viso kito, yra daug garsiausių prekės ženklų parduotuvių ir ypač daug prabangių bei kultinių restoranų, kur vienai kelių asmenų vakarienei gali nepakakti statistinio lietuvio vidutinio viso mėnesio darbo užmokesčio. Šioje dviejų kilometrų ilgio gatvėje turistai iš viso pasaulio zuja bet kuriuo paros metu ir bet kuriais metų laikais – jie tiesiog nori įkvėpti paryžietiškos prabangos ir tam tikro gyvenimo būdo subtilybių“, – feisbuke rašė Š. Vaitkus.

„Dabar įsivaizduokime, kad kur nors Eliziejaus laukuose, gal prie kurio prabangaus restorano, atsistoja operatorius su kamera, o žurnalistas transliuoja viso pasaulio ir vietos turistams, kad šie nevyktų į Paryžiaus Eliziejaus laukus, nes visuotinai pripažinta, kad tai yra penktoji pagal brangumą alėja pasaulyje, o įvairios paskirties – biurų, prekybos ar restoranų salių – nuomos kainos čia net pasaulio mastu yra „visiškas kosmosas“, kas galutiniame rezultate atsispindi pirkėjų ir lankytojų gaunamose sąskaitose“, – tęsė Palngos meras.

Jis pridūrė, kad prancūzai – itin dideli savo šalies patriotai, tad, ko gero, tokie žiniasklaidos priemonės reportažai būtų įvertinti mažų mažiausiai triukšmingais skandalais.

O Lietuvos žiniasklaidoje, pasak Š. Vaitkaus, dominuoja naujienos apie nuo J. Basanavičiaus kavinių kainų pakraupusius turistus.

Toje pačioje J. Basanavičiaus gatvėje galite papietauti už 6 eurus!

„Teisingiau būtų pasakius – mitai apie Palangą, kurių visiškai savanaudiškas tikslas yra nuolat lipti jums ant nuospaudų ir tokiu būdu didinti vieno ar kito portalo skaitomumą ar TV kanalo žiūrimumą... Susidaro įspūdis, kad viskas Palangoje, ir ypač J. Basanavičiaus gatvėje, turi kainuoti ne daugiau nei traškučių pakelis prekybos centre, priešingu atveju bus istorija apie „kainas ir brangu“. Ir paskutinis tiesiog pribloškiantis topų topas, cituoju: „Ką kainos (Palangoje) šokiruoja – ir toliau galės pigesnių ieškoti Lenkijoje“. Aš vis spėlioju, koks užtemimas veikia panašius reklaminių užsakymų vykdytojus, kad jie sukuria tokio turinio reportažą, kurio esmė – nevažiuokite atostogų į Palangą, atostogas leiskite kaimyninės valstybės prekybos centruose?“ – retoriškai klausė Palangos meras.

Š. Vaitkaus feisbuko nuotr.

Tačiau, anot jo, J. Basanavičiaus gatvė yra labiausiai žinoma Palangoje ir, ko gero, visoje Lietuvoje.

„Ji turi ir savo Triumfo arką – jūrinės valstybės simbolį jūros tiltą. Tačiau ši gatvė anaiptol nepatenka tarp brangiausių pasaulyje, ji jokiais būdais net nėra pati brangiausia Lietuvoje. Ir, be viso kito, J. Basanavičiaus gatvė nėra visa Palanga, kaip ir Eliziejaus laukai nėra visas Paryžius. Palangos savivaldybės Rinkliavų skyriaus duomenimis, šiuo metu Palangoje yra išduoda ir galioja 307 licencijos prekiauti alkoholiu. Tai reiškia, jog Palangoje ir Šventojoje yra apie 300 (!) įvairių restoranų, kavinių ir kavinukių, o kur dar tos viešojo maitinimo didesnės ar mažesnės įstaigos, kurios neparduoda alkoholio. Tačiau J. Basanavičiaus gatvėje tėra tik vos per dvidešimt restoranėlių ar kavinių. Tad pasiūla Palangoje, kaip ir nakvynė, išskirtinai didelė ir pakankamai liberali įvairių pajamų ir poreikių atostogautojams“, – pabrėžė Š. Vaitkus.

Jis aptarė ir naująsias tendencijas Palangoje, viešojo maitinimo srityje.

„Labai džiugina tai, kad kiekvieną pavasarį ar vasaros pradžioje Palangoje atsidaro bent penki nauji viešojo maitinimo taškai. Jau tapo tradicija, jog kas vasarą mūsų kurorte savo filialus atidaro garsūs šalies restoranai, kuriuose darbuojasi geriausi ir žinomiausi Lietuvos virtuvės šefai. Jie čia atveža ne tik šviežiausias gastronomijos naujienas, bet ir kuria kitokias atostogų tradicijas bei verčia pasitempti jau dirbančius Palangoje. Akį džiugina tokie pokyčiai, kai, pavyzdžiui, sovietmečiu buvusi valgykla, toks neišvaizdus „stiklainis“, tampa prestižine pietų ar vakarienės vieta, į kurią dėl didelio populiarumo patekti galima dažniausiai tik su išankstine rezervacija“, – tikino Palangos meras.

„Beje, išankstinė rezervacija – tai dar viena pastarųjų vasarų tendencija Palangoje bei neretai vienintelė galimybė vasaros įkarštyje ir ypač savaitgaliais patekti ne tik į mūsų garsiojo krepšininko sutuoktinės Ingridos vadovaujamą restoraną, bet ir į didžiąją daugumą kitų pačių brangiausių restoranų Palangoje. Kitaip prie įstaigos durų teks lūkuriuoti tikrai ne vieną valandą. Ši pastarųjų vasarų tendencija liudija apie tai, kad prabangos sektorius Palangoje vis dar plėtotinas. Pati naujausia šios vasaros tendencija – restoranų ir kavinių dėmesys jų prieigoms, aplinkai ir terasoms. Neretai kuriami ištisi sodai, lankytojų aptarnavimo vietos skendi žalumoje ir gėlynuose, kuriamas ir tam tikras madingas terasų interjeras, investuojama į naujausius lauko baldus ir apšvietimą. Gražu, akiai malonu laiką leisti tokiose terasose, kuriose būtinai bus pasirūpinta pavėsiu ar užuovėja, ir skanauti čia siūlomų virtuvės šefų patiekalų“, – rašė jis.

Vyras pridūrė, kad ir pats miestas labai puoselėja kurorto aplinką bei investuoja tikrai daug lėšų į tai, kad atvykę turistai pas juos jaustųsi kaip  tikrame žaliame parke. Vien per septynis šių metų mėnesius želdiniams ir gėlynams sodinti bei prižiūrėti jau panaudota daugiau kaip ketvirtis milijono eurų, o visam kurortui prižiūrėti, tvarkyti, švarinti – 1,6 mln. eurų.

Madingame restoranėlyje Vytauto gatvėje rūgštynių sriubos porcija tikrai įperkama – 2 eurai.

„Be viso kito, Palanga investavo milijonus ir iš pagrindų sutvarkė absoliučiai visus įvažiavimus į kurortą –  kelius, šaligatvius, apšvietimą, atnaujino dviračių takus. Beje, tam panaudotos ir Palangoje dirbančių verslininkų lėšos, kurios į miesto biudžetą pateko dėl jų sumokėtų mokesčių“, – pridūrė meras.

O ir kainos Palangoje – ne tokios didelės, kaip sakoma.

„Štai, pavyzdžiui, dienos pietūs viename iš prabangiausių viešbučių kainuoja apie 10–11 eurų. Galite pasirinkti, pavyzdžiui, salotas su aštuonkoju (6,50 euro), karštąjį patiekalą iš antienos (10,50 euro), įvairių karštų žuvies patiekalų (nuo 7,50 iki 10 eurų). Ir tai penkių žvaigždučių viešbutyje! Madingame restoranėlyje Vytauto gatvėje rūgštynių sriubos porcija tikrai įperkama – 2 eurai, kepta menkė su bulvytėmis – 6,90 euro, tortilija su vištiena ir daržovėmis – 6,70. Centrinė miesto gatvė, pakankamai didelės porcijos“, – rašė Š. Vaitkus.

Š. Vaitkaus feisbuko nuotr.

„Toje pačioje J. Basanavičiaus gatvėje galite papietauti už 6 eurus! Į šią kainą įskaičiuota sriuba ir pasirinktinai vienas net iš dešimties tądien gaminamų karštųjų patiekalų! Arba čia pat netoliese galite papusryčiauti dviese už 10,90 euro. Ir tokių kainų bei Jūsų piniginei malonių pasiūlymų yra tikrai daug!“ – pabrėžė jis.

Š. Vaitkus teigė žinantis, kad lietuviai myli Palangą ir Baltijos pajūrį.

„Žinau, kad mylite visą mūsų Lietuvos pajūrį ir esant progai ar galimybei būtinai atvažiuojate į mūsų kurortą, Klaipėdą ar Neringą. Tad tas nuolatinis spekuliavimas ir manipuliavimas Palangos kainų korta –  yra ne kas kita, o totalus ir nuoseklus mūsų kurorto, vadinasi, ir viso Lietuvos turizmo sektoriaus diskreditavimas šalies bei pasaulio turizmo rinkoje. Nuoširdžiai klausiu – gal jau gana?“ – rašė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Taip ,pranzūzai patriotai,tai jie per streikus ir piketus išsikovojo 1700 minimalią algą,beje gal dabar ir didesnę.Tai jie ir gali pirkti cepelinus uz 15 eurų.

?

? portretas
Kodėl taip nesvetinga "Vaidilutė"?

Jo

Jo portretas
Sriubos lėkštę už 6eu gali nusipirkti
VISI KOMENTARAI 25
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

Daugiau straipsnių