Quantcast

Palangoje šeštadienį prapliups gintaro lietus

  • Teksto dydis:

Šeštadienį, gegužės 9 d., Palangos J. Basanavičiaus gatvėje bei paplūdimyje prie jūros tilto, prapliups gintaro lietus – didžiausias šalies kurortas jau septintą kartą kviečia į Gintarinio savaitgalio šventę bei 3-ąjį Lietuvos gintaro rinkimo čempionatą.

Kaip ir kasmet, gintaro lietumi pramogautojus džiugins jūrų dievas Bangpatys, kuris vidurdienį savo kelionę link jūros žirgu kinkyta karieta tradiciškai pradės J. Basanavičiaus ir Vytauto gatvių sankirtoje. Tad vaikštantieji pėsčiųjų labiausiai pamėgta Palangos alėja pirmieji galės pasimėgauti gintaro lietumi.

Keliasdešimt kilogramų smulkaus gintaro 14.30 val. bus išbarstyta paplūdimyje ties jūros tiltu. Dalį vadinamojo Lietuvos aukso Bangpatys subers ir į jūrą – kad ši dar kurį laiką netikėtai pradžiugintų paplūdimiu bevaikštančius palangiškius ir kurorto svečius. „Iš patirties galima pasakyti, kad Gintarinio savaitgalio metu surenkama tik maždaug trečdalis viso šventės metu paplūdimyje išberto gintaro, tad dar dvi ar tris savaites pajūryje galima rasti smagių siurprizų – smulkių gintaro gabaliukų“, – sakė Palangos kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkas Nerijus Stasiulis.

Šeštadienį vyksiančios šventės metu gintaro rinkėjai, kaip ir kasmet, varžysis tarpusavyje dėl daugiausiai bei švariausiai vadinamojo Lietuvos aukso surinkusiojo titulo. Šių žaismingų varžybų nugalėtojų lauks prizai, kuriuos įsteigė Palangos viešbučių ir restoranų asociacija bei kurorto tautodailininkai. Specialūs apdovanojimai laukia ir jauniausio, vyriausio rinkėjų, atskiras prizas bus įsteigtas gražiausiu gintaro dirbiniu pasidabinusiam šventės dalyviui.

Ne mažiau atraktyvios varžybos laukia trečiojo Lietuvos gintaro rinkimo čempionato dalyvių. Išbandyti jėgas šioje atrakcijoje galės praėjusiųjų metų Gintaro rinkimo čempionato prizininkai bei savanoriai. „Kviesime dalyvauti įvairių Lietuvos miestų gyventojus, o jei atsitiks taip, kad savo jėgas čempionate išbandyti norės keli to paties miesto atstovai, dalyvavimo varžybose galimybę lems pretendentų turimi gintariniai papuošalai, kraštutiniu atveju – burtai“, – kalbėjo N. Stasiulis.

 Dešimt Lietuvos gintaro rinkimo čempionato dalyvių per dvi minutes turės surinkti kuo daugiau gintaro, išbarstyto specialiai kiekvienam čempionato dalyviui įrengtoje zonoje. Čia bus sukurta jūros kranto imitacija – ant paplūdimio smėlio bus paberta jūros dumblių, šapų bei kitų gamtinių medžiagų, jūros išmetamų į krantą. Kiekvienoje iš šių zonų bus paberta po šimtą gramų gintaro.

N. Stasiulis atkreipė dėmesį, kad gintaro rinkimo čempionatai vyksta ne tik Palangoje – tokias atrakcijas anksčiau, nei didžiausias Lietuvos kurortas, ėmė rengti lenkai bei kaliningradiečiai. „Ateityje norėtųsi šių trijų šalių organizuojamas varžybas sujungti – kad laimėję savo šalies čempionatą, gintaro rinkėjai galėtų jėgas išbandyti ir tarptautinėse varžybose“, – sakė Palangos kultūros centro atstovas.

Kad Gintarinis savaitgalis kurorto svečiams paliktų kuo ryškesnius prisiminimus, pasistengs ir Palangos verslininkai – tiek kavinių lankytojai, tiek viešbučiuose apsistoję poilsiautojai bus stebinami gintarinėmis dovanėlėmis, paliktomis pačiose netikėčiausiose vietose – smulkių gintaro gabaliukų gali būti pažerta viešbutyje ant lovos, jais gali būti padabinta kavos puodelio lėkštelė, pagražinta sąskaita ir pan.

„Pavasariškas oras į Palangą privilioja vis daugiau svečių, o šie be abejonės nori ir renginių. Tad kurorto verslininkai noriai prisidės kurdami šventinę aplinką. Gintarinis savaitgalis Palangoje sukuria žaismingą, šventišką nuotaiką, o tai palangiškiams ir kurorto svečiams yra labai svarbu“, – kalbėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Darius Miklovas.

Gintarinis savaitgalis Palangoje – savotiška įžanga į jau netrukus, gegužės 15-17  dienomis, vyksiančią Kurorto šventę „Myliu Palangą“, kurios metu mieste šurmuliuos kermošius, skambės koncertai, veiks įvairios parodos, vyks sporto varžybos. Tris dienas vyksiančios Kurorto šventės kulminacija tradiciškai taps šeštadienį ties jūros tiltu dangų nušviesiantis įspūdingas fejerverkas.

Gintarinio savaitgalio Palangoje programa

Gegužės 9 d., šeštadienis

12 val. – Bangpatys barsto gintarą J. Basanavičiaus gatvėje;

13.30 val. – Lietuvos gintaro rinkimo čempionatas prie jūros tilto;

14.30 val. – Bangpatys barsto gintarą prie jūros tilto;

15 val. – gražiausio gintarinio papuošalo rinkimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memel

Memel portretas
Kodėl kai kurios nuotraukos ne šių metų, labai jau negražu!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių