Quantcast

Palangoje – kurorto mero inauguracija

Šeštadienį Palangos kurhauze iškilmingoje ceremonijoje inauguruotas kurorto meras Šarūnas Vaitkus. Palangos vadovo inauguracijos šventė prasidėjo vidurdienį šventomis mišiomis Palangos bažnyčioje.

Po to ceremonija persikėlė į kurorto kurhauzą. Čia susirinkusi naujai išrinktoji Palangos taryba, kviestiniai svečiai, kiti palangiškiai pagerbė naujai išrinktą miesto vadovą, įteikdami jam mero regalijas.

„Tai yra didelis džiaugsmas ir didelė atsakomybė. Šventės praeina, o atsakomybė lieka, todėl reikia dar labiau stengtis, dirbti ir gražinti Palangą. Dirbsiu, kiek tik leis sveikata, kad palangiškiai galėtų gyventi oriai ir gerai“, – portalui kl.lt kalbėjo Palangos vadovas Š.Vaitkus.

Tai yra didelis džiaugsmas ir didelė atsakomybė. Šventės praeina, o atsakomybė lieka.

Š.Vaitkus išrinktas trečiai kadencijai, 44 metų politikas antrą kartą tiesioginiuose mero rinkimuose laimėjo jau pirmame ture. Šįsyk jam pasitikėjimą išreiškė beveik 77 procentai rinkėjų.

Meras per iškilmes dėkojo visai Palangos bendruomenei už darbą ir pasitikėjimą, dėkojo savo kolegoms ir savivaldybės administracijos darbuotojams, savo artimiesiems.

Š.Vaitkus atkreipė dėmesį, jog Palangoje kasmet vasaroja per 80 proc. Lietuvos gyventojų, tad esą natūralu, jog miestas turi tobulėti ir gražėti.

Tose pačiose iškilmėse už ypatingus nuopelnus buvo paskelbti ir pasveikinti dar du Palangos garbės piliečiai.

Šį kartą jais tapo Šventosios gyventojai – aktyvus visuomenininkas, buvęs ilgametis Šventosios Švč. Mergelės Marijos Jūrų Žvaigždės parapijos klebonas Vidmantas Gricius ir archeologas, istorikas bei kraštotyrininkas Mikas Kostas Balčius.

Į Kurorto šventę atvyko oficialūs Palangos savivaldybės svečiai iš Latvijos, Švedijos, Ukrainos bei Sakartvelo.

Svečias iš Kobuleti miesto (Sakartvelas), savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros, turizmo ir jaunimo skyriaus atstovas Sulkhanas Nizharadzė labai gyrė Palangą ir džiaugėsi lietuvišku svetingumu, pabrėžęs, jog savo tautiečius būtinai paskatins apsilankyti Palangoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių