Quantcast

Palanga tradiciškai Velykas pasitinka pasipuošusi Margučių alėja

  • Teksto dydis:

Velykos pajūryje palangiškius ir miesto svečius pasitinka su natūraliai puošnia Margučių alėja J. Basanavičiaus gatvėje. O pirmąją Velykų dieną visų lauks nuotaikinga „Margučių ridenimo šventė“ Šventojoje.

Gamtos ir meno sinergija Margučių alėjoje

„Šiemet Margučių alėja Palangoje kaip niekad nuostabi – alsuojančios pumpurų šakelės ir besiskleidžiantys gėlių žiedai mums primena apie artėjančią gražiausią pavasario šventę Šv. Velykas“, – pasakoja Palangos kultūros ir jaunimo centro (PKJC) direktorė Vita Petrauskienė.

Įspūdingo dydžio 2 metų aukščio ir 1,4 metro skersmens Velykiniai margučiai J. Basanavičiaus gatvėje nutūpė į originalius lizdus. Jie dekoruoti natūraliomis medžiagomis – sausa nendre, šienu, beržų ir karklo šakelėmis, pirmosiomis svogūninėmis gėlėmis, kurios simbolizuoja bundančią gamtą.

Margučius dekoravo Karaliaus Mindaugo PMC Dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo programos mokinės, vedinos profesijos mokytojos Jurgos Juknaitės ir jos kolegės Ilonos Stanevičiūtės.

Patys margučiai nudažyti natūraliais atspalviais, kokie išgaunami ir dažant namuose ekologiškomis priemonėmis – ąžuolo žieve, ciberžolės milteliais ar rugiagėlių žiedais.

Margučių alėja Palangoje bus galima grožėtis iki balandžio 17 d.

Į šventę kartu su šeimomis

Balandžio 9 d. nuo 13 val. laukia tikros Velykinės linksmybės Šventosios pėsčiųjų aikštėje (Topolių g. 4). Visus džiugins dviejų žaismingų kiškių sceninė programa su apdovanojimais ir prizais. Bus siekiama Velykinio margučio ridenimo rekordo, vyks stipriausio margučio rinkimai, linksmosios estafetės ir dar daug kitų linksmybių.

Svarbiausias šventės atributas – margutis, tad visi kviečiami atsinešti bent kelis stipriausius ir sudalyvauti įvairiose rungtyse ir, žinoma, margučių slėpynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai gražu...

labai gražu... portretas
Su Šventėm !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių