Quantcast

Palanga švenčia: duris atvėrė modernus baseinas

Neeilinis įvykis į Palangą atviliojo šalies valdžios atstovus ir pramogų išsiilgusius poilsiautojus. Oficialiai atidarytas naujasis kurorto baseinas su sveikatingumo centru, viešąja pirtimi bei treniruoklių sale.

Pusė sumos – iš valstybės biudžeto

Palangiškiai ir visi norintieji penktadienio popietę galėjo apžiūrėti ir įvertinti baseino erdves, naujausią įrangą bei sveikatingumo paslaugų zoną. Šia proga Palangoje viešėjo aukščiausi valdžios atstovai.

Šventinį renginį pradėjo klaipėdiečio Lino Švirino gongų muzika, dainininkė Paulina Skrabytė, o netrukus baseiną išbandė jaunosios plaukikės.

Prieš perkirpdami simbolinę juostelę į susirinkusiuosius kreipėsi Palangos meras Šarūnas Vaitkus, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis ir kiti.

Š.Vaitkus dėkojo atvykusiems Vyriausybės atstovams už tai, kad prisidėjo prie miestui reikšmingo objekto įgyvendinimo.

„Iš tiesų išaušo ilgai laukta diena. Palanga beveik 15 metų neturėjo modernaus baseino, kuriame galėtų lankytis ne tik mūsų miesto senjorai, vaikai, bet ir atvykstantys turistai. Nes Palanga – kurortas, veikiantis visus metus. Pirmiausia noriu padėkoti žmonėms, be kurių šio baseino mes nebūtume galėję pastatyti. 50 proc. baseino finansavimo yra užtikrinta būtent Lietuvos vyriausybės“, – kalbėjo Palangos meras.

Sveikinimo žodį tarė ir S.Skvernelis.

„Mūsų pagrindinis kurortas, miestas prie jūros negalėjo mokyti savo vaikų plaukti, mėgautis tomis pramogomis šaltesniais žiemos vakarais, turistai negalėjo pasinaudoti vieša pirtimi. Galiu pasidžiaugti, kad Vyriausybė glaudžiai bendradarbiavo su Palangos miesto vadovybe. Ne pirmu šiuo darbu meras įtikino, kad lėšos, kurias skiria valstybė, tai yra visų jūsų pinigai, panaudojami racionaliai“, – teigė Ministras Pirmininkas.

„Kas pasakyta, tas padaryta“

Palangos baseino su sveikatingumo centru (SPA), viešąja pirtimi ir treniruoklių sale statybos truko apie pusantrų metų.

Daugiau kaip 3,5 tūkst. kv m. ploto ir apie 7 m aukščio pastato, inžinerinių komunikacijų, papildomos susisiekimo infrastruktūros kaina – 6,2 mln. eurų, kuriuos sudaro valstybės ir Palangos miesto savivaldybės lėšos.

S.Skvernelio žodžiais, Palanga turėtų didžiuotis, kad per tokį trumpą laiką čia atsirado modernus baseinas už palyginti patrauklią kainą.

„Mes turime analogiškų statinių projektų, kurių įgyvendinimui prašo net 25 mln. eurų. Palanga – gero stebuklo miestas“, – palygino S.Skvernelis.

Pasak E.Misiūno, šis objektas yra pažadų ir prisiimtų įsipareigojimų Palangos valdžios tvirtovė.

Kas buvo pasakyta – tas ir padaryta.

„Kas buvo pasakyta – tas ir padaryta“, – gerų žodžių negailėjo Vidaus reikalų ministras.

Baseiną palaimino Palangos parapijos klebonas Kęstutis Balčiūnas.

Nekantriausi palangiškiai mėgautis maudynėmis galės jau nuo šeštadienio.

Talpins 250 lankytojų

Baseino statybų sklype (Kretingos g. 23) pradžią žymėjusi simbolinė kapsulė įkasta 2017-ųjų rugpjūtį.

Pasak Palangos miesto savivaldybės administracijos, šis baseinas užtikrins galimybę prie jūros gyvenantiems Palangos mokiniams mokytis plaukti. Jame vyks kūno kultūros pamokos, kurių metu kurorto pradinukai mokysis plaukti bei saugiai elgtis vandenyje, o vyresniųjų klasių mokiniai – tobulins savo plaukimo įgūdžius.

Baseine taip pat vyks įvairaus lygio plaukimo varžybos. Įrengtas sportinis 25 m ilgio aštuonių plaukimo takelių baseinas.

Čia įdiegta ir sportinė įranga (laiko fiksavimo sistema su atskira švieslente ir lietimo panelėmis, plaukimo lynai su bangų gesinimo įranga, starto bokšteliai šuoliams į vandenį su integruotais sensoriais), atitinkanti tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus. Todėl jame bus galima vykdyti tiek respublikines, tiek ir tarptautines plaukimo varžybas.

Pradedantieji plaukikai galės naudotis specialiai vaikams mokytis skirtu 13 m ilgio trijų takelių baseinu. Sveikatinimo zonoje yra 125 kv. m ir 18 kv. m ploto baseinai suaugusiesiems ir vaikams su keliolika pramoginių įrenginių, masažinėmis sistemomis ir moderniu apšvietimu. Atskira 22 kv. m sūkurinė vonia talpina apie 15 pramogautojų.

Šioje zonoje įrengti penki dušai, dvi modernios garinės pirtys ir viena pirtis su natūralia Himalajų druskos sienute. Baseinų zonoje įrengtos 150 vietų tribūnos žiūrovams, kabinetai treneriams, medicinos personalui bei teisėjams. Baseinų ir sveikatinimo zonose vienu metu galės lankytis 250 žmonių, tiek yra įrengta persirengimo vietų. Pietvakarinėje pastato dalyje galima rasti 220 kv. m sporto ir treniruoklių salę su atskiromis rūbinėmis vyrams ir moterims, sanitariniais mazgais.

Dėmesys neįgaliesiems

Pastato šiaurinėje dalyje įrengta miesto viešoji pirtis su garine sauna. Pirtis talpins iki 50 lankytojų, joje bus persirengimo patalpos, dušinės. Į visas baseino pastato zonas užtikrintas žmonių su negalia patekimas bei galimybė naudotis teikiamomis paslaugomis.

Sumontuota visa reikiama įranga dušinėse, sanitariniuose mazguose, įsigytas specialus vežimėlis judėjimo negalią turinčiam lankytojui nuleisti į vandenį. Visose zonose įrengti vedimo takai regėjimo problemų turintiems lankytojams, pirtyse sumontuoti specialūs turėklai neįgaliųjų patogumui.

Teritorijoje suprojektuoti takai ir automobilių stovėjimo vietos, pritaikytos žmonėms su negalia. Ant baseino stogo sumontuoti saulės kolektoriai, kurių pagaminta energija bus naudojama vandens pašildymui.

Pasirūpinta ir baseino aplinka – sklypo šiaurinėje pusėje įrengta dešimties vietų automobilių stovėjimo aikštelė su modernia dviejų vietų elektromobilių įkrovimo stotele. Šalia esančiame sklype – 65 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Vasarį Palangos miesto taryba patvirtino ir baseine teiksimų paslaugų kainas. Objektą patikėta valdyti viešajai įstaigai „Palangos investicijų valdymas“.

Projektą įgyvendino Palangos miesto savivaldybė, generalinis darbų rangovas – bendrovė „Conresta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekas

Niekas portretas
Nesąmonė vaikai turės mokytis plaukti, apsurdas !! Nepritariu !

kis

kis portretas
nebemoka zmones dziauktis-anomalija zmonese pasejo "garbus",dori ,"patriotai".Nemaza uztruks laiko,kai zmones supras kur geris ir melas,kur tiesa,o kur apgaules.

Naras

Naras portretas
tiek Jūroje, tiek baseine vien bacilos
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    2
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    3
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

  • Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu
    Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu

    Vienoje Klaipėdos rajone esančioje parduotuvėje veikiantis taromatas keisto piliečio pastangomis virto šiukšlynu. Net ir ne kartą viešai gėdintas gyventojas vis tiek velka šiukšles iš savo namų ir krauna į keli...

    6
  • Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?
    Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?

    Kažkas išdaužė Klemiškės autobusų stotelės paviljono stiklą. Manoma, kad tai – dar vienas paauglių vandalizmo atvejis. Kol kas bendruomenės nariai niekur dėl to nesikreipė, tačiau jaučiasi nesaugūs, kadangi panašūs įv...

    3
  • Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?
    Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?

    Herkaus Manto gatvėje dažnai pastebima elgetaujanti moteris, veikiausiai benamė. Klaipėdiečiai ją matė dar žiemą, tiesiog sėdinčią ant šalto grindinio prie vieno restorano, o šalia jos – dubenėlį, į kurį praeiviai įmesdavo ...

    13
  • Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose
    Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose

    Iki Lietuvos prezidento rinkimų pirmojo turo likus mėnesiui, pageidaujančiųjų dirbti rinkimų komisijose daugiau nei reikia. Nors Klaipėdoje rinkimų apylinkių komisijų komandos – per puspenkto šimto žmonių – jau suformuotos, kasdi...

    5
Daugiau straipsnių