Quantcast

Palaidi šunys gąsdina uostamiesčio gyventojus: pavojus atsiranda visiems

Uostamiesčio gyventojai pastebi, kad kai kurie keturkojų šeimininkai savo augintinius miesto centre vedžioja be pavadėlio, antsnukio, nepaisant to, kad tai ne tik pavojinga, bet ir draudžia Klaipėdos savivaldybės gyvūnų laikymo taisyklės

Bandė drausminti

Į autobusų stotelę Herkaus Manto gatvėje skubėjusi Irena nustebo pamačiusi, kaip viena moteriškė vedžiojo už save didesnį šunį – pavadėlis buvo jos rankose, o šuo laisvai žingsniavo šalia jos.

"Moteriškė su savo šunimi ėjo pro pat stotelėje autobuso laukusius vaikus. Šuo sustojo, nes susidomėjo vieno vaiko kuprine. Išsigandau, kadangi tai buvo ne šiaip koks špicas, o rotveileris. Paklausiau moters, ar ji galėtų patraukti savo šunį, bet ji teatsakė, kad jos augintinis – nepiktybinis ir niekada niekam nėra įkandęs. Pasipiktinau tokiu abejingumu, juk šuo galėjo kažką sužeisti", – pasakojo klaipėdietė.

Vieni bando tokius šeimininkus sudrausminti, kiti tikina esą šuo gal tikrai nieko blogo nepadarys. Tačiau visi yra girdėję istorijų, kai iš pažiūros nepikti šunys ima ir užpuola nežinia kuo juos suerzinusius praeivius.

Inspektoriai negali stovėti prie kiekvieno piliečio.

Būta skaudžių įvykių

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamento direktoriaus Antano Baužos, būta istorijų, kai palaidi keturkojai užsipuola ir sužaloja vaikus, tad labai svarbu augintinius tinkamai prižiūrėti.

"Reikėtų bandyti tokius šeimininkus sudrausminti. Pavojus atsiranda visiems, aplinkinius gali sužaloti, gali įkąsti. Turėjome atvejų, kai mažus vaikus apkandžiojo keturkojai, paleisti be priežiūros", – pasakojo pašnekovas.

Anot specialisto, kartais žmonės pernelyg sužmogina gyvūnus ir jiems leidžia viską.

"Žinoma, inspektoriai negali stovėti prie kiekvieno piliečio. Patys piliečiai turi būti supratingi ir laikytis nustatytų reikalavimų. Jeigu tu įsigijai augintinį, turi tinkamai ir elgtis. Augintinis neturi žmogaus teisių, jis turi gyvūno teises. Kartais žmonių meilė gyvūnams būna per didelė. Su juo reikėtų elgtis atsakingai, kaip ir priklauso", – pabrėžė A. Bauža.

Antanas Bauža. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Gavo per 60 skundų

Gyvūnų laikymo Klaipėdos teritorijos gyvenamojoje vietovėje tvarkos apraše nurodyta, kad pavojingi ir koviniai šunys bei kovinių ir pavojingų šunų mišrūnai bendrojo naudojimo patalpose, viešojoje vietoje vedami laikant už pavadėlio ir su antsnukiu.

Kiti šunys bendrojo naudojimo patalpose, viešojoje vietoje taip pat vedami laikant už pavadėlio ir su antsnukiu ar be jo.

Jei vedžiojant šunis šalia yra žmonių ar gyvūnų, pavadėlis turi būti sutrumpinamas tiek, kad šunys negalėtų pasiekti žmonių ar gyvūnų ir nekeltų jiems grėsmės.

Šunis rekomenduojama vedžioti savivaldybės administracijos įrengtose gyvūnų vedžiojimo aikštelėse, jei jų nėra – laukymėse, parkų pakraščiuose, kitose retai žmonių lankomose vietose.

Tai, kad žmonėms neramu dėl savo saugumo, byloja ir į savivaldybę plūstantys skundai.

"Šiais metais buvo gauta per 60 įvairių skundų ir pranešimų, susijusių su gyvūnų laikymo, vedžiojimo tvarkos pažeidimais. Dažniausiai žmonės skundžiasi dėl gyvūnų keliamo triukšmo, gauta keletas pranešimų dėl nesurenkamų šunų ekskrementų bei šunų vedžiojimo be pavadėlio. Taip pat keletą kartų buvo pranešta apie galimą gyvūnų nepriežiūrą", – nurodė Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.


Šiame straipsnyje: šunyspalaidi šunysGyvūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Majus

Majus portretas
Skundžiasi šunimis tie kurie jų nekenčia arba turi pomėgį juos kankinti . Mažai yra agresyvių šunų ,o jei šuo neagresyvus tai kokia bėda kad jis palaidas .Bėda agresyvus žmones kurie užsipuolą šunių šeimininkus ,šunis jaučia agresija ir atitinkamai reguoja

močiutė

močiutė portretas
kaip tik šį rytą lydėjau darželinukę ir antrokę anūkes į autobusą, Naujojoje gatvėje iš kiemo išbėgo du šunys vienas lodamas puolė prie mažosios išsigando tuo patraukiau prie savęs o šuo vis loja artėdamas prie mūsų tada išbėga savininkė ir sutramdė šunis aš aprėkiau kodėl nesaugo savo šunų jie nepuola ,o šuo stovi prie mūsų ir loja tada pasakė kad pabėgo ir nusivedė, būtų bent atsiprašiusi, bet mergaitės išsigando , nereikia kad įkastu užtėnka ir to kaip šį rytą jei būtų ėjusios vienos tikrai būtų labai išsigandusios žmonės laikote gyvūnus tai nesukelkite kitiems nemalonumų jūsų gyvūnas jūs už jį atsakingas

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
jei suo tinkamai neskiepytas, nedresuotas ir pries isvedant nepasertas tai ir landzios i svetimas terbas, kol kas uz kilbasa nenusives ir po savaites parves kartu su vagiais
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių