Quantcast

Pajūryje – rinkliavos sezonas

Sekmadienį uostamiesčio paplūdimių prieigose bus pradėta rinkti rinkliava už automobilių stovėjimą. Ar klaipėdiečiai nepamirš šios prievolės, jau stebės ir kontrolieriai. Šiemet nuo gegužės 1-osios apmokestinamos ne tik paplūdimių prieigos, bet ir Smiltynė bei Kooperacijos gatvės.

Motinos dieną prie jūros nuvykę klaipėdiečiai bei miesto svečiai turėtų nepamiršti sumokėti rinkliavos už automobilių stovėjimą.

Pajūryje ji pradedama rinkti nuo gegužės 1-osios, o baigiama rugsėjo 15 d.

Vadonamojoje žaliojoje zonoje, kuriai priklauso uostamiesčio paplūdimių prieigose esančios automobilių stovėjimo vietos, rinkliavą reikia mokėti kasdien nuo 10 iki 20 val.

Į parkomatą įmetusieji 30 centų automobilį čia gali palikti valandai, o sumokėjusi 3 eurus galima stovėti 10 valandų.

Šiemet nuo gegužės pradžios už automobilių stovėjimą teks atseikėti ir Smiltynėje. Ji priskirta brangiausiai – vadinamajai raudonajai zonai.

Už 30 centų čia automobilį bus galima palikti 20 min., už 90 centų – 1 valandai, o už 9 eurus – 10 valandų.

Už stovėjimą Smiltynėje teks mokėti ruože nuo išsilaipinimo, keliantis iš Naujosios perkėlos iki pat delfinariumo.

„Pasirengimo darbus jau atlikome. Dabar vyksta techniniai darbai. Mano žiniomis, jau nubraižytos statymo vietos, montuojami ženklai, dygsta parkomatai“, – pasiruošimą rinkliavos sezono pradžiai apibendrino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Šį rinkliavos sezoną už stovėjimą teks mokėti ir Kooperacijos gatvėje, kuri anksčiau nebuvo apmokestinta. Arterija priskirta vadinamajai geltonajai zonai.

Už 30 centų čia automobilį galima palikti pusvalandžiui, už 60 centų – 1 valandai, o už 6 eurus – 10 valandų.

Pašnekovo teigimu, sekmadienį į visas šias zonas užsuks ir kontrolieriai. Gyventojai turėtų būti atidūs ir nepamiršti, jog jau prasidėjo rinkliavos sezonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipediete

klaipediete portretas
Labai pritariu o ypac Smiltyneje, kad bus mokama. Taip pat dziaugiuosi, kad pakeltas persikelimo mokestis. Kitur pasaulyje i tokias vietas isvis automobiliu vaziuot draudziama. Aisku reikia pasirupinti viesuoju transportu. Bet manau, tai pades sumazinti automobiliu srautus ir tarsa tokioje unikalioje vietoje

klp

klp portretas
artėja džiazo festivalis. Kongui pinigų reikia. Praeitais metais mokėjom iki 18 val., šiemet jau iki 20-os. Šaunu mere. Už keltą į Smiltynę mokėsi ir dar už stovėjimą. Čia visai p...ts.

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Dar reikėjo perrišti juodą maišą su kaspinu ir perkerpant pasidaryti sau pramogą. Vis būtų smagiau negu kiurksoti kabinete.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių