Quantcast

Pajūryje įsigalės lietuviška vasara

Vasara skleidžia savo grožį, o sinoptikai tikina, kad dabar pats laikas mėgautis jos malonumais. Karštis ir tvankuma jau šį savaitgalį atsitrauks. Tik antroje savaitės pusėje į pajūrį sugrįš karštesni orai. Tiesa, tada numatomas ir šiltas lietus su perkūnija.

Jau šiandien nebeturėtume skųstis varginančia kaitra. Šiaurės rytų vėjas nebus stiprus – sieks 8–13 m/s. Dieną lietus neprognozuojamas, oras šils iki 21–23 laipsnių.

Sekmadienis bus dar truputį vėsesnis, naktį ir dieną nelis, palynoti gali tik vakare, naktis bus nešalta – 12–14 laipsnių, dieną termometrai rodys 19–21 laipsnį aukščiau nulio.

Pirmadienį pūs nestiprus šiaurės rytų ir šiaurės vėjas, protarpiais gali palyti, griaudint perkūnijai vėjas trumpam sustiprės. Diena nebebus itin šilta, tik 16–19 laipsnių.

Antradienį prognozuojama rami diena. Pūs silpnas rytų vėjelis, šiek tiek palis tiek naktį, tiek dieną. Naktis bus tokia pat, kaip ir ankstesnės, – apie 11–13 laipsnių šilumos, dieną termometro stulpelis nepasieks 20 laipsnių padalos.

Trečiadienį vėjas suksis iš vakarų, bet vis dar bus nestiprus, naktį neturėtų lyti, o dieną – be žymesnių kritulių. Naktį šils iki 11–15, o dieną jau sulauksime malonios 19–22 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį į pajūrį sugrįš didesnė šiluma. Šiaurės vakarų vėjas veikiausiai sustiprės iki 15 m/s, gali nušniokšti staigus lietus, lydimas perkūnijos, dieną oras įkais iki 24–26 laipsnių.

Panašus numatomas ir penktadienis, tik iš rytų pasisukęs vėjas bus silpnesnis, protarpiais gali palyti, naktį šils iki 15–17, o dieną – iki 24–26 laipsnių aukščiau nulio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių