Quantcast

Pajūryje – beglobių katinų irštva

Giruliuose, Skautų gatvėje, stovintis apleistas sklypas masina laukinius katinus ir benamius. Vietiniai gyventojai ir prie jūros atvykstantys klaipėdiečiai stebisi, kodėl nėra tvarkoma prie pat kopų esanti teritorija?


 

Giruliuose, Skautų gatvėje, stovintis apleistas sklypas masina laukinius katinus ir benamius. Vietiniai gyventojai ir prie jūros atvykstantys klaipėdiečiai stebisi, kodėl nėra tvarkoma prie pat kopų esanti teritorija?

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys paaiškino, kad minėtoje gatvėje stovintys sklypai – galvos skausmas kontrolieriams jau daugybę metų. Esą patikrinimų metu į šiuos statinius sutelkiamas didelis jų dėmesys.

"Dėl kelių namų vargstame jau kurį laiką. Jie yra įtraukti į savivaldybės apleistų statinių sąrašą. Nuolat reikalaujame susitvarkyti, nušienauti teritoriją, susirinkti šiukšles, užsandarinti langus. Sklypus įsigijo fiziniai asmenys ir iki šiol čia niekas nėra daroma", – sakė pašnekovas

Skautų gatvėje šmirinėjančios katės jau tapo savotiška pramoga pajūryje besilankantiems žmonėms. Šie net aprūpina jas maistu ir šiltais apklotais, o pro šalį eidami žvejai mesteli vieną kitą žuvies galvą.

"Sklypo savininkai buvo apsitvarkę aplinką, užsandarinę angas, jie privalo užtikrinti švarą. Juk graži vieta, šalia kopų, o taip atrodo. Rengsime planinius patikrinimus ir vėl žiūrėsime. Kartkartėmis nusiunčiame jiems reikalavimus. Kiek žinau, yra surašytas ir administracinių teisės pažeidimų protokolas už nepriežiūrą", – aiškino V.Valys.

Už nustatytų miesto tvarkymo taisyklių pažeidimus gali būti skirtas įspėjimas arba bauda iki 579 eurų.

Anot Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo, užmūrijus Melnragėje esantį apleistą pastatą, kuriame ilgą laiką gyveno benamiai, šie nusprendė persikelti į Skautų gatvę.

"Todėl namukai Giruliuose buvo užkalti, kad niekas ten nelandžiotų. Dabar, matyt, čia tik katės įlenda", – teigė vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JB

JB portretas
Tai džiaukitės tais katinukais ir rūpinkitės, nes jai ne jie, po miestelį lakstytų pelės ir žiūrkės.

vv

vv portretas
Mane nustebino toks issireiskimas - irstva. Pirma karta girdziu,kad taip galima vadinti katinuku gyvenama vieta. Tai zurnalistei reiketu pasiskaityti,ka reiskia zodis irstva, nes tai lokio guolis. Gal geriau butu parasiusi,kad tai vargsu beglobiu ir ismestu katineliu susiburimo ir gyvenamoji vieta. Juk kazkur gyvunams reikia pasideti.

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Bejėgiai, parašykit savininkų pavardes ir bus aišku, kodėl svarstysit, rašysit, spręsit. Nedrįstate, nes būsit išvytas iš darbo? Skambinkit 8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių