Quantcast

Pajūris vilioja vandens pramogomis

Pajūryje jau ne vieną dešimtmetį gyvuoja pramoginės laivybos verslas. Vieni šiuo amatu užsiimantys verslininkai koneveikia šalies ekonominę situaciją ir nusiteikę mesti šį verslą, kiti teigia neatsiginantys klientų.

Trauksis į Kroatiją?

Penkerius metus pramogoms laivelius nuomojęs Petras teigė, kad savo ateities Lietuvoje nebemato ir ketina išvykti.

„Pardavinėjame visus verslus ir išvažiuojame į Kroatiją. Ten – pigus vynas, švari jūra, daug turistų. Jau ne vieną žiemą mes ten gyvenome“, – gyrėsi verslininkas.

Pasak Petro, taip daro visi, labiau esą verta viską išparduoti ir išvažiuoti. Tačiau verslininkas nesutiko atskleisti, kiek klientų turi per sezoną ir kodėl verslas jam neapsimoka.

„Turime laivą, kuriame telpa 50 žmonių. Plaukiojimo kaina priklauso nuo to, kuriam laikui užsakomas laivas ir kur ketinama plaukti. Suma gali siekti nuo 500 iki 10 tūkst. litų“, – sakė Petras.

Tačiau lig šiol gautos pajamos verslininko netenkino, todėl dirbti čia esą neapsimoka.

Verslu nesiskundžia

7–8 metus pramoginių laivų nuoma užsiimanti verslininkė Jovita turi priešingą nuomonę. Moteris teigia, kad verslo nutraukti neketina, nes žmonės aktyviai domisi pramogomis ant vandens, kelionėmis Kuršių mariomis ir aplinkinėmis upėmis.

„Žmonės laive ir šeimos šventes švenčia, ir draugų susitikimus rengia, ir įmonių susibūrimus organizuoja. Laivus nuomoja įvairiomis progomis“, – pasakojo Jovita.

Verslininkė teigė, kad jos įmonėje yra keletas laivelių ir visi labai skirtingi. Yra ir penkiaviečių, ir dešimteriopai didesnių. Todėl nuomos kaina gali būti labai įvairi.

„Kelias valandas galima paplaukioti ir už kelis šimtus litų. Didžiuoju laivu pramogos visai dienai gali kainuoti ir 10 tūkst. litų“, – sakė verslininkė.

Plaukioja iki šalčių

Moteris teigė, kad jos įmonė dirba kaip vandens turizmo agentūra, todėl bendradarbiauja su visais kolegomis, esą visiems yra vietos po saule.

Verslininkė teigė, kad didžiausias nepatogumas būna, kai jūrą pašiaušia bangavimas. Tada klientus iš karto įspėja, kad laivas gali užsiūbuoti.

„Pretenzijų, kad kažką užsupo, dar nesame gavę. Bet pasitaiko tokių atvejų. Ir pačius žmones perspėjame, kad taip gali nutikti“, – pripažino Jovita.

Moteris teigė, kad pramogomis ant vandens labiausiai domisi lietuviai, tačiau tarp klientų yra ir užsieniečių.

Pramoginių laivų sezonas prasideda balandžio mėnesį ir baigiasi, kai užšąla marios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nusivažiavo

nusivažiavo portretas
žurnaliūgos galutinai.............ištraukė tarybinių laikų nuotrauką su ''Raketa'' ir čiulba šviesią komunizmo ateitį

as

as portretas
graži nuotrauka, be teja istorinė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių