Quantcast

Pajūrio gelbėtojams – specialūs leidimai

Pajūrio gelbėtojams tapo paprasčiau gauti teisę žmones gelbėti naudojant vandens transporto priemones. Šiemet pagal naują tvarką gelbėtojai ruošiami pirmą kartą.

Iki šiol gelbėtojams reikiamus laivavedžio pažymėjimus įgyti buvo gana sudėtinga – reikėjo išklausyti ilgai trunkančius ir daug kainuojančius kursus, išlaikyti valstybinius egzaminus.

"Mes šią tvarką supaprastinome. Kreipėmės į Susisiekimo ministeriją, Vyriausybę ir siekėme, kad mums, gelbėtojams, vykdant gelbėjimo darbus, leistų dirbti be laivavedžio pažymėjimo. Gavome tam licenciją", – teigė Lietuvos profesionaliųjų gelbėtojų vandenyje federacijai atstovaujantis ir Palangos gelbėtojams vadovaujantis Jonas Pirožnikas.

Pagal naują tvarką buvo apmokyti Klaipėdos gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki ir Neringos gelbėtojų vadas Gintaras Kuprys. Jiems antradienį įteiktos tą patvirtinančios licencijos.

Jie negali pramogauti ar plaukioti, kai baigsis gelbėjimo sezonas.

Tai minėtiems gelbėtojų vadovams suteiks galimybę pagal specialią federacijos sudarytą programą apmokyti savo gelbėtojus ir leisti jiems gelbėti žmones, naudojant vandens transporto priemones.

"Tai galios tol, kol tas žmogus yra įdarbintas pagal darbo sutartį. Jie negali pramogauti ar plaukioti, kai baigsis gelbėjimo sezonas", – dėstė J.Pirožnikas.

Pašnekovo teigimu, apmokant gelbėtojus daugiausia dėmesio skiriama praktikai.

"Žmonių gelbėjimo funkcija yra labai pavojinga – vandens motociklu reikia plaukioti tarp žmonių galvų, būti labai atsargiam, viską stebėti. Apie tai ir yra mokymai", – akcentavo J.Pirožnikas.

Pagal naują programą apmokomi gelbėtojai yra supažindinami su svarbiausiais laivavedystės principais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių