Quantcast

Pajūrio gelbėtojai apie vasaros sezoną: buvo karšta

Jau vakar Klaipėdos paplūdimiuose neliko persirengimo kabinų ir kito pliažų inventoriaus. Pajūrio gelbėtojai baigė sezoną, kuris buvo įtemptas ir karštas visomis prasmėmis.

Šis vasaros sezonas pajūryje oficialiai, kai paplūdimiuose ėmė budėti gelbėtojai, prasidėjo birželio 1-ąją (pernai dėl karantino – birželio 12 d.) ir baigėsi rugsėjo 15 d.

Anot biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, jau antrąją birželio savaitę plūstelėjo karščio banga, taigi paplūdimiuose buvo pilna poilsiautojų.

"Anksti prasidėjo karšta vasara, ir buvo daug darbo gelbėtojams. Klaipėdos paplūdimiuose, kur budėjo gelbėtojai, niekas nenuskendo. Teko gelbėti tik vieną žmogų. Smiltynėje, plazdant raudonai vėliavai, kai maudytis draudžiama, ėmė skęsti 25-erių mergina, atvykusi iš Latvijos. Srovė ją pagavo ir pradėjo nešti tolyn į jūrą. Gelbėtojai ją išgelbėjo", – pasakojo A.Siakki.

Už paplūdimio ribų buvo išgelbėti dar du žmonės.

Tačiau ten, kur gelbėtojai nebudi, šią vasarą nuskendo trys nelaimėliai.

Viena tragedija nutiko baigiantis rugpjūčiui, kai mažos mergaitės akyse jūra pasiglemžė jos mamą ir vyresnį brolį. Šeima maudėsi audringoje jūroje laukiniame paplūdimyje.

Bangose prie pat šiaurinio molo, kur taip pat nebudi gelbėtojai, nes tai nėra pliažo teritorija, žuvo į Klaipėdą pas giminaičius iš Ukrainos atvykęs pusamžis vyras.

"Labai daug pastangų skyrėme prevencijai, kad skendimų iš viso nebūtų. Gelbėtojai turėjo ypač daug darbo. Po karantino kai kurie poilsiautojai buvo agresyvūs, teko atlaikyti nemenką krūvį slopinant konfliktines situacijas. Vasaros pradžioje daug kas su naminiais gyvūnais į paplūdimį ėjo. Taip pat karštomis dienomis teko padėti ne vienam poilsiautojui, neįvertinusiam savo sveikatos būklės", – kalbėjo A.Siakki.

Teko pagelbėti ir traumas paplūdimiuose gavusiems vasarotojams, buvo tokių, kurie susilaužė ranką ar koją, nemažai žmonių sugėlė vapsvos ar bitės.

Pajūryje per vasarą keturiuose paplūdimiuose keturiomis pamainomis dirbo 70 gelbėtojų.

Kaip ir kasmet, buvo nuniokota dalis pliažų inventoriaus, pripiešta nelegalių grafičių, sulaužyta persirengimo kabina ir suoliukai.

Pliažai nukentėjo ir nuo audros vasaros pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių