Quantcast

Painiava vairuotojams: baudų nėra, bet lapelius vis siunčia

Dėl kelio ženklų painiavos kelyje į Dituvą policija buvo išrašiusi 24,2 tūkst. baudų vairuotojams, neva viršijusiems leistiną greitį. Nors sausį jau buvo priimtas sprendimas naikinti visas paskirtas baudas už greičio viršijimą nuo rugpjūčio 19 d. iki rugsėjo 19 d., vairuotojai dar iki šiol sulaukia pranešimų apie nusižengimus.

Prašė nutraukti teisenas

Kelio Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda ruože nuo 223,631 iki 228,609 km yra įrengti sektoriniai greičio matuokliai.

Pirmasis skandalas dėl 4,2 tūkst. skirtų baudų buvo kilęs dar rudenį, kai vairuotojai ėmė gauti pranešimus apie greičio viršijimus rugsėjo 19–26 d. Tuomet paaiškėjo, kad kelininkai pastatė kelio ženklus, leidžiančius didesnį greitį, o greičio matuokliai nebuvo perreguliuoti.

Antroji skundų banga kilo sausio pradžioje, kai vairuotojai ėmė gauti pranešimus už rugsėjo pradžioje fiksuotus greičio viršijimus.

Kelių direkcija pranešė, kad, gavusi naujos informacijos dėl situacijos kelyje Nr. 141, sausio 5 d. kreipėsi rangovą, įrengusį greičio ribojimo ženklus, ir į rangovą, įrengusį vidutinio greičio matavimo sistemą, patikslinti paaiškėjusias naujas aplinkybes.

Paaiškėjo, kad minėto kelio ruože nuo 223,631 iki 228,609 km greičio ribojimo kelio ženklai su nurodyta galiojimo zona į priekį neatitiko Kelio ženklų įrengimo ir vertikaliojo ženklinimo taisyklių ir Kelių eismo taisyklių.

Direkcija kreipėsi į Lietuvos kelių policijos tarnybą prašydama stabdyti nuo 2022 m. rugpjūčio 19 d. iki rugsėjo 19 d. greičio viršijimo pažeidimų administracinių nusižengimų teisenų nagrinėjimą, o pradėtas teisenas nutraukti.

Surašė protokolą

Tačiau vairuotojai vis tiek gauna pranešimus apie pažeidimus.

Klaipėdoje gyvenantis ir dirbantis vyras šią savaitę sulaukė pranešimo, kad jam skirta bauda už greičio viršijimą, kuris buvo fiksuotas rugsėjo 5 d.

Administracinio nusižengimo protokolas vairuotojui buvo surašytas gruodžio 29 d., tačiau realiai pranešimas žmogų pasiekė tik dabar.

Klaipėdietis vairavo įmonės, įsikūrusios Kaune, automobilį. Tačiau pati mašina yra nuomojama, o oficialus mašinos savininkas yra kita įmonė, įsikūrusi visai kitu adresu.

Gavus tokį pranešimą, pirmiausiai reikėtų atidžiai peržiūrėti, ar tai pranešimas apie protokolą, ar protokolo panaikinimas.

Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Jorūnė Liutkienė paaiškino, kad dauguma administracinio nusižengimo protokolų sugeneruojami automatiškai.

„Veikiausiai vairuotojas gavo dar anksčiau sugeneruotą protokolą, nes šiuo metu vairuotojams siunčiami pranešimai apie administracinio nusižengimo protokolo panaikinimą. Todėl, gavus tokį pranešimą, pirmiausiai reikėtų atidžiai peržiūrėti, ar tai pranešimas apie protokolą, ar protokolo panaikinimas“, – situaciją paaiškino J. Liutkienė.

Pasak specialistės, buvo tokių atvejų, kai vairuotojai, sulaukę pranešimo apie panaikintą protokolą, tokį sprendimą apskundė, nes nepaskaitė rezoliucinės dokumento dalies.

Kadangi panaikintos 24 243 pažeidimų fiksacijos, policijos pareigūnai skuba kuo greičiau išsiuntinėti pranešimus apie baudų panaikinimą.

„Teko dirbti ir savaitgalį. Tikrai didžioji dalis žmonių jau turėjo sulaukti antro pranešimo“, – patikino J. Liutkienė.

„Apie paskirtas baudas vairuotojas gali sužinoti ne tik Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) interneto puslapyje. Jei vairuotas tarnybinis automobilis, ne tik fiziniai, bet juridiniai asmenys gali visą informaciją rasti Administracinių ir viešųjų elektroninių paslaugų portale. Jame galima rasti informaciją apie paskirtas baudas, ten galima pildyti paaiškinimą, jei mašiną vairavo kitas asmuo“, – patarė J. Liutkienė.

Teks pildyti prašymą

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktorė, laikinai atliekanti viršininko funkcijas, Laimutė Mačernienė paaiškino, kad VMI gyventoją apie paskirtą baudą informuoja papildomai per Mano VMI.

„Kai baudos asmuo nesumoka laiku, VMI savo iniciatyva gyventojui dar kartą primena apie turimą skolą – siunčia pranešimą per Mano VMI, o jei asmuo nėra VMI elektroninių paslaugų vartotojas, pranešimai siunčiami ir paštu. Gyventojai visą aktualią informaciją apie jiems skirtas baudas, jų apmokėjimo terminus, būklę gali rasti ir iš karto apmokėti prisijungę prie Mano VMI“, – priminė L. Mačernienė

Jei bauda buvo anuliuota, o gyventojas sumokėjo baudą prieš ją anuliuojant, tuomet sumokėtą sumą galima susigrąžinti užpildžius prašymą dėl mokesčio permokos grąžinimo.

Permokos grąžinamos per Mano VMI, užpildžius prašymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisinga butu policija paduot i teisma

teisinga butu policija  paduot i teisma portretas
pareikst kolektyvini skunda ir reikalaut kompensaciju uz saziningu mokesciu moketoju ir transporto priemoniu valdytoju terorizavima.... nieko asmenisko tiesiog jei norime turet teisine geroves valstybe tai tebunie ji teisine...

K

K portretas
Konservatoriai plėšė tauta ir toliau plėš

Urodai

Urodai portretas
Svarbu kuo daugiau iš žmonių išplėšt,mokesčiai puse algos,baudos iš kažkokio kosmoso,taršos mokestis,tai išviso,nu išviso,žiauru,gerai kažkada pasakė čerčelis gerai valstybės vadovam,kaip turi tokius kantrius piliečius...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių