Quantcast

Pagalba ukrainiečiams – septynias dienas per savaitę

Pagalbos ukrainiečiams centras Klaipėdoje ieško naujų patalpų. Savanoriai, dėkingi už galimybę žiemą dirbti pačiame miesto centre, dabar bando rasti kitą vietą ir tęsti jau įsibėgėjusį darbą.

Vienas šio centro vadovų ir aktyviausių talkininkų Jevgen Kravchenko patikino, kad jo tautiečiai nepraranda tikėjimo pergale prieš agresorius, bet ir po 400 dienų nuo karo pradžios stengiasi padėti saviškiams fronte.

„Su savininkais buvome susitarę, kad dirbsime jų patalpose, kol jos jiems nebus reikalingos. Taip išgyvenome žiemą, esame už tai dėkingi ir kartu džiaugiamės mus priglaudusiųjų sėkme. Dabar bandome rasti patalpas, kuriose bus galima pastatyti įrenginius maskuojantiems tinklams gaminti bei įrengti darbo vietas mūsų siuvėjoms. Tam prireiks vietos ne tik siuvimo mašinoms, bet ir nemažam stalui bei jau pasiūtiems gaminiams sandėliuoti“, – pasakojo J. Kravchenko.

Artėjant šiltajam metų laikui, apkasų žvakių poreikis po truputį mažėja, bet jos naudojamos ir maistui pasišildyti, todėl jų reikės ir vasarą.

Didieji darbai dabar yra tinklų gamyba bei patalynės ir neštuvų siuvimas.

Savanoriai surinko nemažą kiekį vilnonių siūlų. Iš jų buvo mezgamos šiltos kojinės, pirštinės ir patogūs naudoti šalikai. Kai kurios garbaus amžiaus moterys – ne tik ukrainietės, bet ir nemažas būrys lietuvių, prašė artimųjų atvežti joms siūlų. Per žiemą darbštuolės numezgė daug mezginių.

Žiemą centro savanoriai dirbo 200 kvadratinių metrų patalpoje. Veikla išsiplėtė, todėl ieškoma ne mažesnių patalpų. Tiesa, nebūtinai tai turi būti vienas didžiulis kambarys ar salė, siuvėjos galėtų įsikurti atskirai nuo tinklų gamintojų.

„Subūrėme neabejingus Klaipėdoje gyvenančius ukrainiečius ir vietinius lietuvius. Dirbame septynias dienas per savaitę. Maskuojančių tinklų poreikis kariuomenei vis dar labai didelis, turime užsakymų sąrašą. Vienu metu pinami trys tinklai. Taip pat mūsų siuvimo mašinos dirba be perstojo siūvant patalynę, skirtą ligoninėms. Surinkta ir išsiųsta medikamentų, maisto, rūbų ir kitų reikalingų daiktų, tilpusių į 35 dėžes. Mūsų gaminiai nukeliavo į keturias ligonines Dnipro, Žytomyro, Irpinės, Bila Cerkva miestuose, į septynis pasienio postus bei karinius padalinius“, – socialiniuose tinkluose pasiskelbė Pagalbos ukrainiečiams centro savanoriai.

Statistika ir faktai

Per 73 dienas centre

supinta 30 maskuojančių tinklų,

pagaminta per 1,4 tūkst. apkasų žvakių,

pasiūta apie 350 patalynės komplektų (paklodžių ir užvalkalų),

pasiūta per 50 neštuvų frontui.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojepagalbos ukrainiečiams centraspagalba ukrainiečiams

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių