Quantcast

Padidės Klaipėdos valdančioji koalicija?

Šią savaitę Klaipėdoje pasirašius trijų politinių jėgų koalicinę sutartį, prie naujos valdančiosios daugumos – visuomeninio rinkimų komiteto "Vytautas Grubliauskas ir komanda", konservatorių bei centristo Alvido Šimkaus – veikiausiai prisijungs ir uostamiesčio švietimo įstaigų profsąjungos lyderė Laima Juknienė.

15 metų Lietuvos centro partijai (LCP) priklausantis, į miesto tarybą šiemet išrinktas A.Šimkus šią savaitę tapo tuo atsvaros tašku, kuris įtvirtino valdančiąją daugumą Klaipėdos mieste.

Jis – 16-asis pozicijos atstovas iš 31 (kartu su meru) naujai išrinkto politiko.

Trečiadienį mero V.Grubliausko kabinete pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

Jau tądien prabilta, kad A.Šimkaus kolegė, nepartinė, bet su LCP į tarybą pakliuvusi Laima Juknienė galbūt irgi prisijungs prie koalicijos.

"Sutarties dar nepasirašėme, galbūt tai padarysime pirmadienį. Kalbėsime dėl mano pasiūlytos programos vykdymo, jeigu jai bus pritarta, tada tapsiu šios koalicijos nare", – teigė L.Juknienė.

Nina Puteikienė, kuri taip pat nėra LCP narė, bet šios partijos buvo iškelta kandidate į Klaipėdos merus, veikiausiai prie valdančiosios koalicijos neprisijungs, nes socialiniuose tinkluose ji gana aštriai oponuoja dabar jau ne tik merui V.Grubliauskui, bet ir visai neseniai buvusiems savo bendražygiams – A.Šimkui bei L.Juknienei.

Klaipėdos taryboje, be mero, yra 30 narių. Daugiausia mandatų – net devynis turi visuomeninis rinkimų komitetas "V.Grubliauskas ir komanda".

Septynis mandatus Klaipėdos taryboje iškovojo "valstiečių" atstovai, konservatoriai taryboje gavo šešias vietas. Liberalų sąjūdžiui teko keturi mandatai.

Tris savo atstovus taryboje turi ir LCP, du mandatus iškovojo visuomeninis rinkimų komitetas "Titov ir teisingumas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laimutės portretas

Laimutės portretas portretas
Didžiausia išdavystė šios"profsąjungietės", netapusios tikra Mokytoja, neturinčios moralinių vertybių... Visa gyvenimą profsąjunga, o dabar gal gaus komitetą? Na, dar ir kvietimą į VIP palapinę per mero šeimos festivalį.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kas yra ta lietuvos centro partija? Puteikių šeimos projektas. Tie žmonės, kurie "nuėjo" pas Grubliauską nėra Puteikių šeimos nariai. Tai ko čia stebėtis - bet kokios šeimos partijos laukia panašus likimas. Galutinai liks tik tetis ir mama, tai yra Naglis ir Nina. Ir nieko čia nuostabaus. Šeimos partija - yra partija be ateities. Norėtųsi, kad taip būtų ir su konservatorių partija, nes ji irgi iš esmės Landsbergių šeimos partija.

Like

Like portretas
Zinos zmogeliai, ka reiskia balsuot uz nykstuku partija, kurioje tik vienas zinomesnis, bet rodos kontuzytas Afganistane zinomesnis asmuo, kitas nevykes zurnalistas is geltonosios ziniasklaidos. O kiti eina su bet kuo, kas daugiau pasiulo. Net Guoga, paimtas i EP sarasa vien del babkiu, neatsigrezdamas begtu pas kitus, jei matytu naudos sau
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių