Quantcast

Padės išgyventi sunkumus: prireikus pagalbos – nemokamos konsultacijos

Skirtingos socialinės grupės karantino sunkumus išgyvena nevienodai. Ypač nelengva gali būti tiems, kuriems ir ne epidemijos metu prireikia palaikymo. Susiduriantys su įvairiais iššūkiais uostamiesčio gyventojai šią žiemą gali kreiptis dėl nuotolinių konsultacijų jiems svarbiomis temomis ar net pagalbos apsipirkti.

Prašo išspręsti konfliktą

Besikeičiančios sąlygos visuomenės narius veikia nevienodai, tad dėl išaugusio poreikio kai kurios konsultacijos tapo itin aktualios.

"Šiuo metu ypač populiarios mediacijos paslaugos. Į mus kreipiasi šeimos, kurioms per karantiną ypač sunku išspręsti konfliktą ir susitarti", – teigė uostamiesčio savivaldybės įgyvendinamo projekto "Kompleksinės paslaugos šeimai Klaipėdos mieste" vadovė Zigmantė Petrauskienė.

Anot jos, kitos dvi grupės, kurioms šiuo metu išaugęs pagalbos poreikis, – šeimos su neįgaliais vaikais ir senjorai.

Neįgalius vaikus auginančios šeimos patiria sunkumų, nes, pristabdžius neformalųjį švietimą, reikia užtikrinti, kad vaikas būtų nuolat tinkamai prižiūrimas.

Rizikos grupėje esantiems senjorams kyla problemų einant apsipirkti ar atsiimant siuntas.

"Jie baiminasi eiti į lauką ir ne visi moka ar gali naudotis privačių įmonių teikiamomis pristatymo paslaugomis", – dalijosi Z.Petrauskienė.

Teikiamos paslaugos – įvairios

Žmonėms su fizine ir (ar) kompleksine negalia teikiama asmeninio asistento paslauga. Tokia pagalba padeda neįgaliajam būti savarankiškam, užtikrinti svarbiausias gyvybines funkcijas (asmens higiena, mityba, mobilumas ar socialiniai santykiai).

Šeimos, auginančios negalią turinčius vaikus, per karantiną taip pat susiduria su sunkumais derindamos darbo ir šeimos įsipareigojimus. Norint išspręsti šią problemą, galima kreiptis dėl priežiūros ar užimtumo. Neįgaliems vaikams iki 21 m. teikiama pagalba nuotolinių pamokų metu arba užtikrinant užimtumą po jų.

Konfliktuojančios šeimos gali gauti mediacijos paslaugas. Tai – konfidencialus procesas, kai konfliktuojančioms pusėms padedama priimti sprendimą turto dalybų, vaiko ugdymo ar išlaikymo, skyrybų ir kitais klausimais.

Taip pat teikiamos individualios psichologinės konsultacijos.

Padeda buityje

Karantinas – ypač sudėtingas laikotarpis neįgaliesiems ir senjorams. Dėl šios priežasties nuo gruodžio mėnesio negalią turintiems ir senyvo amžiaus asmenims teikiama pagalba svarbiausiais klausimais.

Šioms grupėms priklausantys žmonės gali kreiptis pagalbos dėl aprūpinimo maistu, vaistais, higienos ar kitomis prekėmis.

Prireikus teikiama nekontaktinė pagalba buityje: vedžiojami augintiniai, išnešamos šiukšles ar apmokamos komunalinės paslaugos.

Šiuo metu planuojama paslaugas ir konsultacijas teikti iki kovo. Jei karantinas bus pratęstas, pagalba bus teikiama ilgiau.

Dėl išvardytų paslaugų galima kreiptis tel. 8 645 49 444.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Jokių sunkumų nėra, neperdekite situacijos.Tiesiog vyksta ,tai kas vyksta,įvertinsime veliau ir pareikalausim kaltus atsakyti.Svarbu būti sveikiems.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių