Quantcast

Paaiškėjo 2023-iųjų „Europiados“ miestas

Jau paaiškėjo, kur kitąmet vyks tautinių kultūrų šventė "Europiada". Tai vakar vykusiame susitikime aptarė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas kartu su "Europiadoje" dalyvaujančiais miestų merais.

Svečiai pasidžiaugė, kad Klaipėdoje vykstantis festivalis – puikiai organizuotas, į jį kasdien įsitraukia būriai žmonių.

Pasak Klaipėdos mero, buvo svarstoma, kad šventė 2023-iaisiais turėtų vykti Vokietijos mieste Gotoje, o 2024 m. – Lenkijoje esančiuose  Kelcuose.

"Jau prie šio stalo buvo dėliojami tam tikri akcentai, vertinama Klaipėdos patirtis. "Europiada" įgavo antrą popandeminį kvėpavimą, atlaikiusį visus išbandymus, įrodžiusį savo gyvybingumą", – pastebėjo V.Grubliauskas.

Susitikime dalyvavo 12 žmonių, tarp kurių buvo ne vien "Europiados" miestų merai, bet ir kitų miestų atstovai.

"Bendrai sutarėme, kad reikia džiaugtis, jog pagaliau "Europiada" po trejų metų pertraukos vyksta. Nes jeigu šiemet ji būtų ir vėl neįvykusi, būtų kilęs klausimas dėl jos egzistencinės prasmės. Tačiau būtent šių metų "Europiada", vykstanti Klaipėdoje, yra aiškus ženklas – "Europiada" yra ir ji tikrai laukiama", – nurodė meras.

Tikime ateitimi, šviesos pergale prieš tamsą.

Pašnekovo teigimu, svečiams puikų įspūdį paliko Klaipėdos pasirengimas ir nuoširdumas priimant svečius.

O tai, kad festivalis startavo būtent uostamiestyje – ženklas, kad reikia vienytis dėl kovojančios Ukrainos, kuri šiuo metu kaunasi ir už mus.

"Pasikeitėme mintimis apie tai, jog turime rodyti sau ir pasauliui, kad turime gyventi ne baimėje, o viltyje ir tikėjime, kad galime ir turime keisti pasaulį. Gyvenimas negali sustoti. Turime susitikti, organizuoti tokius renginius, nes tai yra žinia ir ženklas, kad tikime ateitimi, šviesos pergale prieš tamsą. Būtent tokie renginiai yra geriausias to įrodymas", – tikino V.Grubliauskas.

Tikimasi, kad savaitgalį orai nesutrukdys šventės ir joje apsilankys dar daugiau klaipėdiečių bei miesto svečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių