Quantcast

Orai uostamiestyje: švęsti tinkamesnis – šeštadienis

Sinoptikai žada permainingus orus, o Lietuvos valstybės atkūrimo dieną reikėtų paskubėti atšvęsti jau šiandien, nes sekmadienį vėl lis ir sustiprės vėjas, neleisiantis pasidžiaugti šiltu oru. Tik antroje savaitės pusėje vėjai nurims ir pagaliau pasirodys saulė, tiesa, oro temperatūra bus žemesnė nei audringomis dienomis.

Šiandien galima tikėtis saulėtos ir gana ramios dienos, tik vakarop dangų aptrauks debesys, gali pradėti lynoti. Dieną tikėtini pietinių krypčių vėjai, pūsiantys 7–12 m/s greičiu, vakarop jie stiprės iki 15–17 m/s.

Sekmadienį pietų ir pietvakarių vėjo greitis sieks 15–21 m/s, pirmoje nakties pusėje tikėtinas nedidelis lietus, oro temperatūra laikysis apie 2–4 laipsnius aukščiau nulio, dieną oras šils iki 6–8 laipsnių, bet stiprokas vėjas neleis tuo pasimėgauti, jutiminė temperatūra bus kur kas žemesnė.

Dar stipresnis pietų ir pietvakarių vėjas įsismarkaus naktį iš sekmadienio į pirmadienį, jo gūsių greitis sieks 22–24 m/s, o tai specialistų vadinama audra.

Dieną vėjas kiek nurims. Tokio stipraus vėjo, kaip šiaurinėje Anglijos dalyje, pas mus, tikėtina, nebus, ciklonas šalį pasieks šiek tiek išsikvėpęs. Naktį ir dieną bus gana malonu – iki 6–8 laipsnių šilumos, bet jutiminė temperatūra vis dar bus gerokai žemesnė.

Labai panašus numatomas ir antradienis – tai bus lietinga ir vėjuota diena, vėjo greitis sieks 15–20 m/s, naktį neturėtų lyti, dieną prognozuojamas nedidelis lietus, dieną ir naktį laikysis panaši 4–6 laipsnių šiluma.

Trečiadienio naktį vis dar pūs stiprokas vėjas, dieną jis pamažu ims silpnėti iki 12–17 m/s. Ir naktį, ir dieną numatomas nedidelis lietus, oras dieną šils iki 3–5 laipsnių aukščiau nulio.

Nuo ketvirtadienio sugrįš ramūs orai, pasirodys saulė, vėjas nurims, bet oras vės: naktį – 1–3, o dieną – 2–4 laipsniai šilumos.

Panašus bus ir penktadienis, vėjas suksis iš pietų ir pietryčių, todėl naktis bus truputį vėsesnė, bet dieną laikysis panaši į ankstesnių dienų oro temperatūra.

Kitas savaitgalis, kaip dabar prognozuojama, vėl bus vėjuotas, lietingas, bet šiltas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Šveskit ,šveskit balionai, runkeliai, šunauja,ďžiaukites kad tapote elgetomis benamiais,alkanais,vergais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių