Quantcast

Optimizacija: neliks keturių Klaipėdos krašto prokuratūrų

Prokuratūros Lietuvoje optimizuojamos, Klaipėdos apygardoje jau neliko keturių mažesniųjų prokuratūrų, o jų darbuotojams teks važinėti į darbą nuo keliolikos iki kelių dešimčių kilometrų.

Lankytojų – vienetai

Spalio 1 d. pasikeitė dalies Lietuvos regionuose dirbančių prokurorų ir kitų prokuratūros darbuotojų tarnybos vietos.

Klaipėdos regione tai palietė Gargždų, Kretingos, Skuodo ir Šilalės prokuratūras, jų paprasčiausiai nebeliks.

Teigiama, kad tokios permainos leis efektyviau organizuoti prokuratūros veiklą, suvienodinti skirtinguose padaliniuose dirbančių prokurorų darbo krūvius, racionaliau naudoti turimas patalpas, transportą, taupyti valstybės lėšas.

Prieš priimdama tokį sprendimą, speciali darbo grupė aiškinosi, kiek svarbu vietos žmonėms, kad prokuratūra būtų jų mieste.

Paaiškėjo, kad per pastaruosius penkerius metus mažosiose prokuratūrose gyventojai lankėsi itin retai. Prieita prie išvados, kad nebuvo poreikio Skuode ar Šilalėje priimti žmones.

Iki darbo – 50 km

Dėl šios pertvarkos darbo neteks nebent patalpas valę žmonės. Prokurorai, valstybės tarnautojai ar pagal sutartis dirbę asmenys darbo vietas išlaikys.

D. Pocienė teigė pati patyrusi ir iš kolegų žinanti, kad namie darbo diena išsitęsia, o kartais darbo kompiuteris neišjungiamas ir pernakt.

Šeši gargždiškiai prokurorai ir jų padėjėja važinės į darbą Klaipėdoje, trys kretingiškiai jau nuo liepos pirmosios dirba Palangoje, skuodiškis prokuroras važinėja į darbą Plungėje, du Šilalės prokurorai dirbs Tauragėje. Tiesa, vienas jų gyvena šiame mieste, tad jam permainos – tik į naudą, jis galės į darbą eiti pėsčias.

"Labai džiaugiuosi kolega iš Skuodo, kuris žinią apie kitą darbo vietą priėmė ramiai, žemaitiškai sakydamas: "Kaip reikės, taip ir dirbs." Skuode iki sauso 1-osios veiks vietos teismas, tad prokurorui į bylų svarstymus važinėti nereikės. Teisės aktai kelionės į darbą kompensuoti neleidžia, tad vykti į jį – pačių darbuotojų reikalas", – paaiškino Klaipėdos apygardos vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

Turi tris pasirinkimus

Karantinas daugelį žmonių išmokė dirbti kiek kitaip, tad ir visiems minėtiems prokurorams suteikti kompiuteriai, leidžiantys dirbti iš namų.

Sykiu visiems jiems sudaryta sąlyga turėti tinkamai įrengtą kabinetą vietos policijos komisariate.

D. Pocienė teigė pati patyrusi ir iš kolegų žinanti, kad namie darbo diena išsitęsia, o kartais darbo kompiuteris neišjungiamas ir pernakt.

"Niekas nedraudžia 17 val. išjungti tarnybinį kompiuterį. Visada pabrėžiu, kad darbas namuose yra teisė, o ne pareiga. Per karantiną buvo prokurorų, kuriems buvo patogiau dirbti kabinete. Optimizuojamų prokuratūrų darbuotojams tokia galimybė išlieka. Jie gali rinktis iš trijų galimybių: dirbti namuose, kabinete vietos policijos komisariate ar kitoje prokuratūroje. Galų gale kiekvienas turi teisę rinktis, kokį darbą dirbti. Tą teisę taikau ir sau pačiai. Tarsi yra proga patirti naujų iššūkių, išeiti iš įprastos situacijos ir prisitaikyti prie naujos", – atviravo D. Pocienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrantas

Emigrantas portretas
Kam jie reikalingi nesugeba net dušinių Palangoje nuversti!!!!

Antanas

Antanas portretas
Varyt lauk islaikytinius. Tegul nepucia burbulo. Mums ju nereik. Palikt du tris. Ir uzteks

Stasys

Stasys portretas
Buvo beprotyste ir bus. O ja kuria patys prokurorai. Sistema pradejo pati save ryti. Po dvieju metu liks be algu ir prades staugti. Idomu kaip bus kontroliuojama kiek kas dirbs namuose. Butina kreiptis i Seima del algos mazinimo iki minimumo
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių