Quantcast

Nuosprendis: V. Titovas ir A. Vaišvila pažeidė politikų etiką

Tiek Adolfo Ramanausko-Vanago atminimą paniekinęs Lietuvos rusų sąjungos atstovas Viačeslavas Titovas, tiek miltų išpuolį prieš jį surengęs liberalas Audrius Vaišvila pasielgė netinkamai. Tai antradienį konstatavo Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija. Pats V.Titovas posėdyje taip ir nepasirodė.

Mirusysis negali apsiginti

Dviejų politikų elgesį antradienį garsiai aptarinėjo Etikos komisijos nariai, nors į posėdį atvyko tik vienas pažeidėjų – A.Vaišvila.

A.Titovas smerkiamas už viešus pareiškimus, žeminančius mirusįjį, – politikas viešai apkaltino partizanų vadą dėl nekaltų civilių žudymo.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje dėl V.Titovo pasisakymų jau vyksta ikiteisminis tyrimas. Apkaltos procesą V.Titovui dėl šmeižikiškų žodžių apie A.Ramanauską-Vanagą pradėjo ir miesto taryba.

V.Titovas anksčiau pats buvo Etikos komisijos gretose, tačiau pašalintas dėl nuolatinio posėdžių ignoravimo.

Tiek A.Vaišvilos, tiek V.Titovo elgesys komisijoje svarstomas ne pirmą kartą.

"V.Titovas niekinamai atsiliepė apie partizanų vadą A.Ramanauską-Vanagą. Valstybė 2018-uosius pripažino A.Ramanausko-Vanago metais, tai yra gerbiamas žmogus Lietuvoje. O V.Titovo elgesys – žeminimas nužudyto žmogaus, kuris jau negali apsiginti", – sakė Etikos komisijos pirmininkė Aldona Staponkienė.

"Klaipėdoje – penktoji kolona"

Etikos komisijos narys Saulius Liekis V.Titovo elgesį prilygino sąmoningam dviejų tautybių – rusų ir lietuvių kiršinimui.

"V.Titovas gatvėje prie žmonių labai garsiai rėkė, neva atėjo padiskutuoti. Gaila, kad jis neatėjo čia dar sykį patvirtinti savo nuomonės. Ir per tarybos posėdį sunkiai sugebėjo paaiškinti savo argumentus. Jo elgesį vertinu neigiamai. Tai žmogus turbūt užstrigęs praeityje, nepripažįsta, kad suklydo ir nė nemano atsiprašyti", – komentavo S.Liekis.

Jam antrino Etikos komisijos narys Jonas Sąlyga, esą negalima taikstytis su tokiu tarybos nario elgesiu.

Kritikos V.Titovui negailėjo ir politikas Vytautas Čepas. Vis dėlto, jo žodžiais tariant, visuomenėje kilęs ažiotažas dėl Lietuvos rusų sąjungos atstovo elgesio turi ir teigiamą reikšmę.

"Aiškiai matosi, kad ne visi Klaipėdos rusų tautybės gyventojai yra pilietiški. Tarkime, nė vienas nepasirašė interpeliacijai, kadangi tai yra jų tautietis, štai mūsų miela kolegė Tatjana Fedotova neatėjo į Etikos komisijos posėdį. Tai rodo, kad žmonės, nesusipažinę su istorija, jaučia kažkokias nuoskaudas", – kalbėjo V.Čepas.

Anot jo, panašu, kad formuojasi penktoji kolona, kuri kritiniais tautai atvejais iškart pereitų į priešininko pusę.

"Tai sykiu baisu ir gerai, kadangi matome, kad su šia rusų diaspora reikia stipriai dirbti, mokyti juos Lietuvos istorijos, įpilietinti", – apibendrino V.Čepas.

Galiausiai vienbalsiai nutarta, kad V.Titovas pažeidė politiko etiką. Posėdžio medžiaga bus perduota Klaipėdos apygardos prokuratūrai.

Atsiprašyti nesiruošia

To paties posėdžio metu buvo nagrinėjamas ir kito tarybos nario A.Vaišvilos elgesys. Jis piketo prie savivaldybės metu šveitė V.Titovui į veidą saują miltų.

Prieš svarstymą  A.Vaišvila perskaitė ant lapuko iš anksto užsirašytą tekstą.

"Noriu pasakyti, kad puikiai suprantu, kokiam žingsniui ryžausi, kad iš pat pradžių buvau pasiryžęs atsakyti už savo apgalvotą ir sąmoningą veiksmą prieš V.Titovą. Teigiančių, kad aš išprovokavau Lietuvai nepalankią Rusijos ir dalies Lietuvos rusakalbių reakciją, noriu paklausti: ar, organizuodami kartu su NATO savo valstybės gynybą, mes nepatiriame to paties kiekvieną dieną, ar mes taip neišmokome ramiai reaguoti į tą nepalankią reakciją? Gal pradėkime gyventi savo gyvenimą nenuolaidžiaudami informacinio karo organizatoriams ir vykdytojams", – skaitė politikas.

Aš, pavyzdžiui, būčiau davęs į snukį.

A.Vaišvila taip pat pareiškė, jog gerbs komisijos sprendimą, kad ir koks jis būtų, tačiau V.Titovo neatsiprašys. Esą toks prašymas jį įžeistų.

V.Čepo teigimu, palyginti su V.Titovo poelgiu, A.Vaišvilos išsišokimas, kad ir neetiškas, tėra arbatos gėrimas alyvos sode.

"Šiaip A.Vaišvilai reikėtų padėkoti tautos vardu. Spauda rašo, kad 34 proc. miltai atpigo Lietuvoje. Aš, pavyzdžiui, būčiau davęs į snukį", – juokavo V.Čepas.

Penki iš aštuonių Etikos komisijos narių balsavo už tai, kad A.Vaišvila pažeidė politiko elgesio principus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip.

taip. portretas
Na pakol mes glostysime okupantų palikuonių veidelius taip jie ir daugiau kels galvas sakau tiesiai šviesiai okupntas turi būti okupantu o ne valdyti miestą.Jau per dauk mes nuolaidžiaujame okupantų palikuonims .Kodėl okupantai bijo mūsų jaunuolių kurie susiruošė aplankyti okupantų ištremtus Lietuvos piliečius .Taig Lietuvis niekada negyveno tremtyje visokiais būdais stengėsi grįžti į savo Lietuvą,o čia okupantas pamiršo savo žemę ir dar įžeidinėją Lietuvos didvyrius

Visiems

Visiems portretas
lakios fantazijos beretiniams:Liaukitės nesamones rašinėti.Tiesiai šviesiai sakau kad jei atleist iš darbo tai abu o lentu neaiškiems vaikėjams jokiu nereikia.Primenu kad už viska mokame iš savo mokesių moketoju kišenės.Viskas.

dar

dar portretas
is kom pasisakymu matosi kad tikrai veikia kgb 5 kolona ypac Klaipedoje spec paliktu kgb kariskiu ir ju seimu lieka tik isaiskinti pareikalavus rusakalbiams rastiskai prisiekti istikimybe saliai kurios pilietybe jie turi kitu atveju atsisakius deportuoti i savo tevyne kad nedarytu propogandos musu tautieciu atzvilgiu ir tuo turi susirupinti ir pateikti seimui Anusauskas ir vsd jei jis dar tarnauja musu tevynei.......
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių