Quantcast

Nuo rugsėjo 1-osios – nauji iššūkiai uostamiestyje

Jau šią savaitę prasidėsiantys naujieji mokslo metai uostamiesčio švietimo įstaigų vadovams kelia susirūpinimą. Šie metai – pirmieji, kuriuos pasitiksime kaimyninėje Ukrainoje vykstant karui, be to, vadovai nerimauja ir dėl energetinių resursų taupymo mokymo įstaigose, kai prasidės šaltasis sezonas.

Kasmet vykstančioje tradicinėje Klaipėdos švietimo įstaigų vadovų konferencijoje "Naujus mokslo metus pasitinkant" pirmadienį buvo aptarti būsimi iššūkiai, kurių, pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, šiemet numatomas ne vienas.

"Iššūkių yra nemažai. Dėl ukrainiečių moksleivių, kurių tėvai pasirinko mokslą mūsų mokymo įstaigose, klausimas apie integracijos dalykus, klasių komplektus, panašius kitus klausimus. Kitas dalykas – artėjantis rudens ir žiemos sezonas. Vertinant visas išorines ir geopolitines aplinkybes, jis žada būti gana sudėtingas, ypač kalbant apie energetinių išteklių taupymą. Kreipiausi į vadovus, kad kiekvienas savo įstaigoje ieškotų galimų taupymo resursų visose grandyse, kur tai yra įmanoma, tais sprendimais nedarant įtakos mokymosi procesui", – teigė meras.

Dėl būsimos ukrainiečių mokyklos steigimo uostamiestyje jau sklando įvairios kalbos, kai kurios – nuteikiančios negatyviai. Mero nuomone, tai daroma specialiai.

Vytautas Grubliauskas: moksleivių tėvų pasirinkimas, kur mokytis, yra šventas ir nekvestionuotinas dalykas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Noriu paneigti dirbtinai kuriamą naratyvą, kad rusakalbių mokyklų bendruomenės stabdo procesus, nenori paleisti vaikų iš savo mokyklų. Galiu paliudyti, kad tai – tikrai netiesa", – sakė V.Grubliauskas.

Antradienį į Klaipėdą atvyks Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri veikiausiai suteiks daugiau informacijos apie būsimą mokyklą, kad išsklaidytų kylančius neaiškumus.

"Dar kartą visiems priminsiu tai, ką visi puikiai žino, – moksleivių tėvų pasirinkimas, kur mokytis, yra šventas ir nekvestionuotinas dalykas. Čia negali būti veiksmų ar užmačių kažkur kažką pristabdyti. Kategoriškai ne. Kiek girdėjau mokyklų vadovų poziciją, juos netgi žeidžia tokie įtarimai. Steigiamai mokyklai linkėčiau kiek įmanoma daugiau viešumo ir skaidrumo, kad liktų kuo mažiau vietos interpretacijoms", – palinkėjo meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valstietiskoms isgamoms

Valstietiskoms isgamoms portretas
Tarybine Rugsejo 1 yra mylimiausia diena Tarybu Sajungos buvusiose respublikose.Kaip draugas Leninas sake kad “mokytis, mokytis ir dar karta mokytis”. Aisku valstietijai ir darbininkijai mokslu nereikia. Valstieciai, jus savo vaikus ne i mokykla siuskite, o uzmaukite vyzas, iduokite botaga ir siuskite piemenauti.

Memel

Memel portretas
O kam ? To sudO foto......

Asta

Asta  portretas
Atvyko ir stato visus ant ausų. Taip neturėtų būti. Tai Lietuvos mokyklos jose ir turi mokytis , o jeigu nepatinka tegul neina jų pasirinkimas. Ukrainoje mokyklos atidarytos. Kažkaip mokosi ir myli savo šalį ne per atstumą
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių