Quantcast

Nuo pirmadienio pietinė Klaipėda – be šilto vandens

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 10–15 dienomis bendrovė „Klaipėdos energija“ vykdys šilumos trasų hidraulinius bandymus, todėl visa pietinė Klaipėdos miesto dalis nuo Kauno gatvės liks be centralizuotai tiekiamos šilumos ir karšto vandens.

Išimtimi taps Šilutės pl. 19, 19C, 27, 29 pastatų vartotojai. Jiems paslaugų tiekimas nebus nutrauktas, nes iki šių namų vedantys vamzdynai patikrinti dar prieš mėnesį vykusių hidraulinių bandymų metu.

„Pietinėje Klaipėdos miesto dalyje pagrindiniai mūsų magistraliniai vamzdynai yra patikimi, pakloti neseniai, tad tikėtina, kad kaip ir ankstesniais metais, čia bandymams pakaks vienos dienos, o karštas vanduo jau trečiadienį pradės grįžti į vartotojų namus“, – sakė Arūnas Smaguris, „Klaipėdos energijos“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas.

Hidrauliniai bandymai visiems šalies šilumos tiekėjams yra privalomi pagal Lietuvoje galiojančius teisės aktus, įrenginių priežiūros taisykles. Jie turi būti vykdomi kuo anksčiau, rekomenduotina iškart po šildymo sezono pabaigos, tačiau šiemet, dėl paskelbto koronaviruso karantino, bendrovė „Klaipėdos energija“ trasų patikrą nukėlė į liepos-rugpjūčio mėnesius.

Pagal įprastą hidraulinių bandymų grafiką pirmadienį vyksta paruošiamieji darbai – namų administratoriai ar šildymo sistemų prižiūrėtojai turi atjungti vidaus šildymo sistemas, kad padidintas slėgis nesugadintų namo šildymo įrenginių. Antradienį „Klaipėdos energija“ vykdo hidraulinius bandymus ir šalina aptiktus defektus, o trečiadienį atnaujinama šilumos gamyba ir karštas vanduo teka magistraliniais vamzdynais bei, kur nėra aptikta defektų, pasiekia gyvenamuosius namus.

Ketvirtadienį – penktadienį karštas vanduo jau būna patiektas į tolimiausius pietinės Klaipėdos objektus. Bet kaip greitai karštas vanduo pateks į butus, priklauso ir nuo konkretaus namo šildymo sistemų prižiūrėtojo apsukrumo – būtent gyventojų ar administratoriaus pasirinkti prižiūrėtojai „įleidžia“ šilumą į pastatą, jų specialistai turi atsukti įvadines sklendes. Kas yra jūsų pastato šildymo sistemų prižiūrėtojas, galima sužinoti internete https://www.klenergija.lt/gyventojams/silumos-kokybe-jusu-name/.

Vartotojai, kurių pastatams dėl aptiktų defektų numatytu laiku nebus atnaujintas šilumos tiekimas, bus informuojami individualiai. Informacija dėl hidraulinių bandymų teikiama tel. (8 46) 410 869. Informaciją apie šilumos įjungimą jūsų pastatui po hidraulinių bandymų gali suteikti namo administratoriai, bendrijų pirmininkai arba šildymo sistemų prižiūrėto.

„Klaipėdos energijos“ informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Kam jiems tas vanduo. Salia jura
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių