Quantcast

Nuo pirmadienio kortelę reikės glausti tik prie oranžinio skaitytuvo

  • Teksto dydis:

Nuo pirmadienio, lapkričio 19-osios, Klaipėdos viešojo transporto sistema pereina prie naujojo elektroninio bilieto sistemos.

– Kas keičiasi visiems e. bilieto naudotojams?

– Visi elektroniniu bilietu besinaudojantys autobusų keleiviai nuo pirmadienio turimą bilieto kortelę privalo glausti tik prie oranžinio skaitytuvo. Geltonieji skaitytuvai bus išjungti.

– Kam nesikeičia niekas?

– Tik su popieriniais bilietais važinėjantys keleiviai ir toliau savo bilietus pažymi mechaniniuose komposteriuose („krokodiluose“).

Niekas, išskyrus paminėtą žymėjimą jau prie kito skaitytuvo, nesikeičia ir terminuotų bilietų naudotojams.

– Kas keičiasi su e. kartiniais važinėjusiems keleiviams?

Naktį į pirmadienį perskaičiuosime tokių keleivių kortelėse esančių bilietų skaičių į pinigus. Pavyzdžiui, jeigu keleivis kortelėje turėjo 4 visos kainos bilietus, jo sąskaitoje atsiras  58 ct x 4= 2,32 Eur. Lygiai taip į pinigus bus pervesti ir turimi lengvatiniai bilietai. Sistema pervedus bilietus į pinigus atpažins, jog kortelėje buvo, tarkime, bilietai su 50 proc. nuolaida ir komposteris tuo atveju nuskaitys ne 58, o 29 centus. Kortelę (tiksliau sakant – savo sąskaitą, kuri susieta su kortele) toks keleivis pildys ne bilietais, o pinigų suma. Pildant platinimo vietoje privalu nurodyti, ar galioja kokia nors lengvata –  turima 50 ar 80 proc. nuolaida. Tai svarbu, nes nuo to priklauso, kokią sumą oranžinis skaitytuvas miesto autobusų maršrute važiuojant nuskaitys: 58, 29 ar 12 centų.

Pinigais savo sąskaitą bus  galima pasipildyti ir internetu. Nuolaidos (lengvatos) tipą bus taip pat galima nustatyti / keisti pačiam naudotojui, pildant pinigais internetu.

Įgudusiems naudotojams atsiranda ir kitos naujojo bilieto galimybės: dienos kelionių optimizatorius, galimybė pirkti „draugo bilietą“, turint pakankamą pinigų atsiskaityti važiuojant kitų rūšių vieningoje sistemoje esančiomis transporto priemonėmis. Detaliau naujojo e.bilieto teikiamos galimybės yra aprašytos puslapyje www.klaipedatransport.lt.

– Kas pasikeis, jeigu važinėjotės su darbo dienų terminuotuoju ir kartiniais bilietais?

– Kaip ir iki šiol, darbo dienomis komposteris fiksuos turimą terminuotąjį bilietą, o poilsio ir šventinėmis dienomis nuskaičiuos kartinės kelionės kainą nuo turimos pinigų sumos.

– Kur tiksliai prie oranžinio komposterio reikės glausti kortelę?

– E. bilieto kortelę reikės glausti komposterio viduryje (po ekranu), ten, kur kur šviečia kortelės simbolis.  

– Ką priglaudę matysime ekrane?

– Jei yra nuskaitomas galiojantis terminuotasis bilietas arba sąskaitoje buvo pakankamas pinigų likutis kartiniam bilietui – komposteris švies 4 žaliomis lemputėmis, girdėsis vienas garsinis signalas. Ekrane bus parodoma informacija apie terminuotojo bilieto galiojimą arba nuskaityto vienkartinio bilieto kainą.

– Ką reiškia nušvitusios raudonos lemputės?

– Jei kortelė neturi galiojančio terminuoto bilieto arba nepakanka pinigų – komposteris šviečia 4 raudonomis lemputėmis, girdisi du garsiniai signalai ir ekrane parodoma, kad nėra galiojančio bilieto arba nepakankamas pinigų likutis sąskaitoje.

– Kur kreiptis prireikus paaiškinimo?

– Jei kiltų klausimų ar prireiktų pagalbos, informaciją suteiksime telefonu +8 800 12 344, taip pat galima kreiptis  el. paštu sekretoriatas@klaipedatransport.lt. Daugiau informacijos – www.klaipedatransport.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brangus kaunieciu vaziavimas

Brangus kaunieciu vaziavimas portretas
Klaipedai uztenka tik O,58 euro centu,o Kaunas lupa po 1 eura.O susisiekimas mieste tai labai blogas,visi miesto pakrasciai atjungti nuo centro,nes miesto transporto tai nera.

pensininkė

pensininkė portretas
kas bus jei turiu pusei metų galiojantį bilietą o komposteris nerodo nieko taip yra dabar kai pabandai su naujais rožiniais komposteriais pirma gerai sureguliuokite
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių