Quantcast

Apie incidentą Būtingėje ministrui pranešęs aplinkosaugininkas skundžia nušalinimą teismui

Apie Būtingės terminale išsiliejusią naftą aplinkos ministrui Simonui Gentvilui pranešęs Klaipėdos aplinkosaugininkas Donatas Bagočius teismui skundžia nušalinimą nuo pareigų.

Apie tai pranešė D. Bagočiui atstovaujanti Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga (LAASDPS). Ji kaltina Aplinkos apsaugos departamento direktorę Olgą Vėbrienę susidorojimu su pareigūnu.

Kaip BNS patvirtino teismo atstovas Audris Kutrevičius, aplinkosaugininko kreipimasis gautas penktadienį.

D. Bagočius teismo prašo panaikinti AAD vadovės O. Vėbrienės gruodžio 31-osios įsakymą dėl jo nušalinimo, taip pat įpareigoti AAD grąžinti jį į einamas pareigas bei išmokėti darbo užmokestį už laikotarpį, kurį jis buvo nušalintas nuo tarnybos.

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Klaipėdos valdybos Jūros aplinkos apsaugos vyriausiasis specialistas D. Bagočius nušalintas nuo pareigų dėl galbūt padaryto šiurkštaus nusižengimo – gauta tarnybine informacija apie jūroje išsiliejusius teršalus jis esą pasidalijo su trečiaisiais asmenimis, o tai esą apribojo galimybes ateityje imtis teisinių veiksmų teršėjo atžvilgiu. A. Bagočius informacija pasidalino su ministru S. Gentvilu ir jo patarėju Marijumi Gailiumi.

O. Vėbrienė tvirtino, kad D. Bagočius atostogų metu suteikė ministrui duomenis apie įvykį Būtingės terminale bei apie pradėtą neplaninę ūkio subjekto tikrinimą.

Aplinkos ministerija taip pat atlieka tyrimą dėl aplinkosaugininko nušalinimo, t.y. vertina jo skundą dėl patirto spaudimo.

Nuo pernai rugpjūčio AAD vadovaujanti O. Vėbrienė savo ruožtu taip pat viešai kalba apie „kritinę“ padėtį aplinkosaugos sistemoje bei darbe patiriamą spaudimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

///////

/////// portretas
Kas nori dirbti sąžiningai,visus atleidžia arba pradeda terorizuoti susitarę.

Pil.

Pil. portretas
Gentvilas senis , pardavė Klaipėdos uostus .Jis turi atsakyti už padarytą žalą Lietuvos valstybei.Jis mat dar sūnų i seimą patalpino tęsti senio neužbaigtus darbus.Visi kurie ejo i seimą, nuo pat pradžios Lietuvos priklausomybę atkūrus,visi suvalgyti tų, kurie sėdi jame iki šių dienų.Juk negali būti Lietuvoje teisingumo ir tvarkos nes tada nebus galima daryti ką nori išrinktiesiems.Visus sėdinčius seime 30 metų sodink i kalėjimą ir neapsiriksi.

Testinis

Testinis portretas
Vėbrienės logika į jokius vartus netelpa. Įsivaizduoju situaciją - iš darbo lekia bet kuris iš inspektorių (ne tik aplinkosaugos, bet ir priešgaisrinės, civilinės saugos, statybų,etc,) - net jei kataklizmų, ekstremalių situacijų, totalinės taršos atvejais, pavojingais gamtai ir žmonių gyvybėms - praneša už konkrečias sritis atsakingiems Lietuvos Respublikos Vyriausybės nariams. Kur dar rasite tokį absurdą? Jei teismas negrąžins Vėbrienės išmestojo į darbą - pilietinė visuomenė tai supras kaip vadybinio formalizmo, bet ne sveiko proto triumfą.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių