Quantcast

Nuo dulkių klaipėdiečius saugo gatvių valymas

Nusistovėję sausi orai galėtų paskandinti miestą dulkėse. Kad klaipėdiečiai nejaustų padidėjusios taršos kietosiomis dalelėmis, dar prieš daugeliui pabundant, į gatves išvažiuoja valančios ir vandenį purškiančios mašinos.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė patikino, kad specialios stotelės Klaipėdoje šį mėnesį tik kartą registravo padidėjusią taršą kietosiomis dalelėmis.

Pasak aplinkosaugos specialistės, daugiausia tai lemia gatvių priežiūra.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojai patikino, kad šiemet ypatingas dėmesys skiriamas gatvių švarai.

Kiekvieną rytą apie 4 val. į gatves išrieda gatves laistančios mašinos, jos ne tik susiurbia dulkes, bet ir purškia vandenį.

Dienomis gatves šluoja ir drėkina keturios didelės vakuuminės gatvių valymo mašinos, dar viena sukiojasi siauresnėse gatvėse, kartą per savaitę tokiu pačiu principu šaligatvius valo mažesnių gabaritų mašinos.

Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciutė patikino, kad jau porą savaičių šiaurinės miesto dalies gatves laisto ir valo įmonių „Ecoservice Klaipėda“ ir „Vakarų švara“ darbuotojai.

„Kol nepradės lyti, laistys nuolat“, – patikino M.Enciutė.

Laistomos pagrindinės miesto gatvės: Šilutės ir Vilniaus plentas, Jūrininkų, Taikos, Statybininkų, Baltijos prospektai, Minijos, Smiltelės, Sausio 15-osios, Debreceno, Dubysos, Kauno, Pilies, Naujoji Uosto, Liepojos, Kretingos ir kitos gatvės.

Pietinės dalies gatvių valymas ir laistymas kasdien kainuoja apie 590 eurų, šiaurinės dalies – apie 220 eurų.

Neasfaltuotos miesto gatvės laistomos rečiau, maždaug kas porą savaičių ar net kas savaitę. Čia dulkes „suriša“ sūrus tirpalas.

Dažniau į savo gatvę specialias mašinas prašo užsukti Žardupės gatvės gyventojai – gatvelė neasfaltuota, todėl labai dulka.

Panašų prašymą pateikė klaipėdiečiai, gyvenantys netoli įvažos į sodus Tauralaukyje. Šioje vietoje dažnai važinėja į statybvietę sukančios sunkiasvorės mašinos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ahujena sistema, pradurtas bakas vandens bega ant gatvės, pravažiuoja Taikos pr. Šilutės pl. vieną kartą, palaisto vidurinę juostą, t.y. 1 iš 3 juostų ir skaitosi, kad viskas palaistyta, viskas tvarkoj...

to o

to o portretas
kiemsargiai iškuops su beržinėmis šluotomis, kuriuos samdo namų administratoriai už jūsų pinigus.

O

O portretas
Kas kiemuose iškuops ?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių