Quantcast

Numatyta vieta, kur Klaipėdoje įsikurs laivas „Sūduvis“

  • Teksto dydis:

Numatyta vieta, kur bus įkurdintas karinę tarnybą baigiantis laivas „Sūduvis“. Jį planuojama perduoti Jūrų muziejui, kuris laivą atvers visuomenei.

Kaip antradienį pranešė Klaipėdos savivaldybė, su įvairių sričių specialistais sutarta, jog geriausia vieta šiam laivui – 25-oji uosto krantinė, šalia Senosios perkėlos, prie „Memelio miesto“ teritorijos.

Specialistų vertinimu, ši vieta tinkama ir dėl reikiamo gylio prie krantinių, ir dėl būtinos infrastruktūros, ir dėl patogios lokacijos.

„Džiaugiuosi, kad po intensyvių diskusijų rastas optimalus sprendimas, kuris atveria galimybę mieste turėti dar vieną jūrinės kultūros objektą. Į Smiltynę keliaujantiems klaipėdiečiams bei miesto svečiams naujas traukos objektas būtų kone ranka pasiekiamas. Smiltynėje yra įsikūręs ir Jūrų muziejus, tad jo lankymą būtų galima pradėti jau šioje kranto pusėje“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Meras pabrėžia, kad laukia dar ne vienas darbų etapas, dėl kurių sutarti turi visos suinteresuotos pusės: Lietuvos jūrų muziejus, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Karinės jūrų pajėgos, savivaldybė, ,,Memelio miestas“ ir kiti.

Pasak savivaldybės, buvo svarstytos įvairios vietos „Sūduviui“ prišvartuoti, tarp jų – krantinės Danės upėje, už „Meridiano“, taip pat tarp Pilies ir Biržos tiltų, tačiau įvertinus keliolika kriterijų, tokių kaip reikalingas gylis, infrastruktūra, aplinkosauginiai, paveldo ribojimai, papildomo krantinių pritaikymo būtinumas ir kt., apsispręsta, kad tinkamiausia vieta – būtent prie „Memelio miesto“.

Lietuvos kariuomenės skelbiamais duomenimis, laivas „Sūduvis“ (M52) pastatytas 1958 metais Vokietijos kariniam laivynui, 1999 metų birželio 22 dieną perduotas Lietuvai.

„Sūduvio“ ilgis – 47,1 m. plotis – 8,3 m. Laivas priskirtinas Lindau laivų klasei. Šių laivų paskirtis – minų paieška, identifikavimas ir sunaikinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stirlicas

Stirlicas portretas
Kokia nauda kad stoves ir rudis,tai geriau Somalio piratams parduot ,tai nauda bus.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Tie kas raso kad reikia statyti krante prie kitu juros muziejaus laivu.. Ar zinote kaip buvo ten pastatytas Dubingiai ? Buvo parplukdytas plaukiojantis kranas is Leningrado kad ji pakelt is vandens. Tai tarinibiniais laikais niekas pinigu neskaiciavo. Tokio krano paros nuomos kaina didesne kelis kartus negu to metalo lauzo. Bet Dubingiai nors susijes su Klaipeda daug daugiai, kazkam silti prisiminimai, vien kad nuo pat pastatymo Baltijoj iki nurasymo jis yra Klaipedos nuo ir iki, tukstanciai klaipedieciu zveju per ji praejo. O Suduvis.. Vokietija pries 20 metu jo tiesiog atsikrate kaip senienos, o mes is jo muziejaus eksponata darom. Idomu ka jus ant lentos prie jo apie ji zadat parasyti ?

Pxui

Pxui portretas
jiem ta jūsu nuomone.Vistiek pastatis ir pasakis kad visuomenė pritarė
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių