Quantcast

Atostogos Palangoje: išlaidos prilygsta poilsiui užsienyje?

  • Teksto dydis:

Karščiams mušant rekordus, pajūrio verslininkai skųstis tikrai neturėtų. Žmonių gausai užplūdus Vakarų Lietuvą reiškia viena – gerą sezoną paslaugų sektoriui ir garantuotas pajamas. Gal tai bus vienas geriausių sezonų Lietuvoje? Kiek kainuoja paatostogauti šiais metais Lietuvos kurortų sostine tituluojamoje Palangoje ir kiek pinigų per atostogas planuoja išleisti kurortautojai, domisi LNK žinių tarnyba.

„Tik šįryt atvažiavom iš Klaipėdos. Kaip ir vietinės, bet vis vien norisi kažkaip atsipalaiduoti, nes Palanga – tai atostogos, o Klaipėda – namai, rūpesčiai, kasdieniniai klausimai. Čia nakvosim ne vieną naktį. Išsinuomavome vieną kambarėlį. Už parą šeimininkams mokame dešimt eurų. Esam dėkingos šeimininkui. Yra visi patogumai: dušas, vanduo, virtuvė, indai. Viskas yra vietoje, nereikia atsivežti. Maisto specialiai atsivežėme iš namų, išsivirėme dešrelių atvažiavusios. Šiandien valgysim kiaušinius“, – atviravo dvi senjoros atostogautojos.

Paklaustos, kiek planuoja išleisti pinigų per atostogas, poilsiautojos sakė išleisiančios tiek, kiek joms reikės: „Nepiktnaudžiaujame, kadangi esame senjoros, bet vis vien leidžiam sau. Pasitaupėm“.

Kiek išleisim, tiek ir bus. Kiek turėsim, tiek ir išleisim.

Kiti atostogautojai, šeima iš Kauno, teigė, jog Palangoje jie – nuo vakar ryto. Atvyko savaitei. Paklausti, kiek ketina per tą laiką išleisti, jie sakė, kad „reikia apie tūkstančio eurų, skaičiuojant su maistu. Priklauso nuo to, kur gyveni“. Jie apsistojo kotedže, kur para kainuoja 60 eurų. Sako, esą seniau už tokius pinigus šeima vykdavo ir į užsienį.

Dar vieni poilsiautojai džiaugėsi Palangos oru, tačiau manė, kad Palangoje būti yra per brangu. „Šimtą eurų per dieną reikia išleisti, skaičiuojant su nakvyne. Mes gavome už 30 eurų kambariuką tokį“. Vis dėlto į užsienį keliauti sakosi nesiruošę, nes „baisu ir važiuot kažkur. Negrįšim paskui“.

Į Palangą atvyko ir poilsiautojų šeima iš Vilniaus. Kurorte jie planuoja būti tris dienas. Tačiau pinigų neskaičiuoja: „Neskaičiuojam. Kiek reikės, tiek reikės. Kainos yra nustatytos, maždaug apskaičiavom, kad užtektų“. Šių atostogautojų nakvynė trims dienoms kainavo 700 eurų.

„Aš manau, kad kainos truputėlį sukilusios, bet, kadangi labai retai atvažiuojam, tai galim sau leisti. Pabrango maistas“, – pasakojo kita poilsiautoja. Jai antrino ir draugė: „Mano nuomonė visiškai tokia pati. Kainų pabrangimas labiausiai pasimato įvairiose maitinimo įstaigose. Pabrango gėrimai, užkandžiai įvairūs. Pažįstami sakė, kad pabrangus nuoma visur“. Merginos mano, kad žmogui Palangoje savaitei reikia 300–400 eurų ar net daugiau.

Dvi senjoros taip pat atvyko į Palangą. Kiek reikės išleisti pinigų, moterys teigia neskaičiavusios. „Kiek išleisim, tiek ir bus. Kiek turėsim, tiek ir išleisim“. Jos juokavo, kad per pandemiją nebuvo, kur leisti pinigų: „Nebuvo, tai dabar ir ištrūkom. Na nieko, gausime pensiją parvažiavusios. Į dieną išleisim 20–30 eurų. Daugiau neišeitų“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvailių kaimas

kvailių kaimas portretas
Škia, į užusienį neverta važiuot, jei jau taip…

Haris

Haris portretas
Kokuia laimė ta Palanga ,ne kurortas o turgaus stiliaus prie jūros.Subinė prie subinės , negalima pabūti su artimiausiais , atitrūkti nuo šurmulio.Uz jokius pinigus temai niekas nenugabentu.Tirštai primižtoje jūroje pasimaudyti , manau net šlikštu į tokią " jūra" eiti maudytis.Venerine ligą kokia dar galimą pasigauti.

… portretas
Na gal, bet pinigai LT lieka, pradeda suktis ratukas, kazkokia dalele pas tave grizta, kad ir per trinkele šaligatvy. O ka pas turka ar graika - pašeri ji ir tiek žiniu. Moralas - didžiuotis reikia, kai perki lietuviška preke ar paslauga
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių