Quantcast

Nida kol kas nepasirengusi priimti laivų

  • Teksto dydis:

Įvažiavimo mokestį nuo Joninių dvigubai kelianti Neringos valdžia poilsiautojus ragina atvykti vandens keliu, tačiau sąlygų tam kol kas nėra. Kaip rašo „Verslo žinios“, laivai Nidos uoste švartuotis negali, nes senieji mediniai pontoniniai liepteliai išardyti, o naujiems įrengti konkursą dar tik ruošiamasi skelbti.

Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas teigia, kad Nidos keleivinį uostą tvarkyti pradėta balandžio viduryje. Akvatorijos valymo ir grunto tvarkymo darbų konkursą laimėjo bendrovė „Datavla“, ji už 90,4 tūkst. eurų išvalė apie 35 tūkst. kubinių metrų dumblo. Vėliau savivaldybė nutarė uoste pastatyti naujas pontonines prieplaukas, švartavimosi vietų skaičių padidinti beveik dvigubai - nuo 60 iki 120. Laivybos sezonas įsibėgėjo, tačiau nauji pontonai uoste ne tik nepradėti statyti, bet dar neaišku, ar apskritai pavyks juos išnuomoti ir įrengti, mat konkursą rengiamasi skelbti tik gegužės pabaigoje.

„Laivybos sezonas mūsų šalyje ir taip trumpas, todėl apmaudu, kad jam prasidėjus uostas dar nėra parengtas. Nidoje vasarą laivus įpratę švartuoti laivų savininkai nusivylę ir pikti, nes neturi kur laikyti laivų. Kai kurie laikinai prisišvartavo Šilutės uoste, kiti - atnaujintame Smiltynės jachtų klube ar Klaipėdos Pilies uoste, tačiau čia visi norintieji netelpa. Valdžios sprendimas uostą tvarkyti sezono metu nemaloniai visus stebina“, - sako skirtingų profilių laivų priežiūros įmones Baltijos šalyse vienijančios bendrovės „Garant Group“ komercijos direktorius Sergejus Pigarevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o.o

o.o portretas
turtčius per savaitgalį palieka apie 700-1200 euro mieste :D o jie nepasiruošę sezonui :D ir dar kainas įvažiuot pakėlė :))) turtinga ta Nida :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių