Quantcast

Netvarkingiausios – naujos įmonės

Praėjusią savaitę kontrolieriams dėl higienos normų nepaisymo teko laikinai uždaryti dar vieną maitinimo įstaigą. Tikrintojai džiaugiasi, kad šiemet pavyko išvengti apsinuodijimų ar susirgimų protrūkio, nors taškų, kuriuose užfiksuota pažeidimų, netrūko.

Dėl pažeidimų Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba praėjusią savaitę kuriam laikui sustabdė baro-vyninės „Ievos vynas“ veiklą. Kontrolieriai rado produktų su pasibaigusiu galiojimo terminu, kai kurie jų akivaizdžiai buvo sugedę, šaldytuvuose buvo laikoma žalia ir gatava produkcija, trūko įrangos, indai buvo sudėti ant palangių ir net grindų.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža pastebėjo, kad kasmet daugiausia problemų kyla su neseniai veikiančiomis maitinimo įstaigomis. Ne išimtis ir minėta vyninė – ji duris atvėrė šių metų vasarą.

Šįkart vyninės savininkams nuo baudų išsisukti pavyko, kadangi pažeidimai aptikti pirmą kartą. Maitinimo įstaigos vadovai privalės susitvarkyti ir vėl atsidarys, kai tarnybos inspektoriai ją dar kartą patikrins.

Šiais metais veterinarijos tarnybos kontrolieriams teko sustabdyti 7 maitinimo įstaigų veiklą, o 4 įmonių durys dėl itin grubių pažeidimų buvo užvertos visam laikui.

Dažniausiai pasitaikantys pažeidimai – netvarkingos ar nesuremontuotos virtuvės, susidėvėjęs inventorius, šaldytuvų trūkumas, netinkamų maisto gamybai patalpų naudojimas. Ne ką rečiau užfiksuojamos ir elementarios švaros trūkumas, kryžminės taršos atvejai.

A.Bauža pastebėjo, kad itin daug netvarkos kyla dėl menkos maitinimo įstaigų darbuotojų kvalifikacijos. Jie būna nepasitikrinę sveikatos, nesilaikoma savikontrolės taisyklių.

Nors šiemet teko sustabdyti kelių įmonių veiklą, jų vadovai greitai pašalino trūkumus. Pakartotinių patikrinimų metu maitinimo įstaigoms leidžiama maitinti žmones.

Tarnyba kasmet sulaukia vis daugiau žmonių skundų dėl, tikėtina, netvarkingų viešojo maitinimo įstaigų. Prieš trejus metus buvo gauta kiek daugiau nei 200 pranešimų, o šiemet šis skaičius išaugo kone šimtu.

Inspektoriai pastebi, kad nekinta tik pasitvirtinusių skundų skaičius – trečdalyje įmonių išties atrandama pažeidimų. Daugiausia skundžiamasi patiekalų kokybe – esą neatitinka sudėtis, jie yra atšalę ar neskanūs. Taip pat gyventojai vis dažniau atkreipia dėmesį į nešvarius stalus bei indus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių