Quantcast

Neturinčiųjų stovos leidimų dar nebaus

Uostamiesčio daugiabučių kiemuose jau vaikštinėja automobilių kontrolieriai. Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" darbuotojai dėlioja priminimus dėl transporto stovėjimo teritorijose, kurios nuo šių metų sausio 1-osios tapo mokamos.

Baudos dar neskiriamos, nes tikimasi, kad gyventojai geranoriškai susimokės už stovėjimą ir susitvarkys parkavimo leidimus.

Laikinasis "Klaipėdos keleivinio transporto" direktorius Andrius Samuilovas teigė, kad leidimų prašymų srautas pastarosiomis savaitėmis yra sumažėjęs.

Stebime, kaip keičiasi situacija, kiek daugėja gavusiųjų leidimus, susimokėjusiųjų ar jų neturinčiųjų bei nemokančiųjų už stovėjimą.

"Situacija tikrinama, bet dar jokių baudų neišrašome. Vedame statistiką, daliname priminimus, išduodame leidimus, teikiame prašymus. Stebime, kaip keičiasi situacija, kiek daugėja gavusiųjų leidimus, susimokėjusiųjų ar jų neturinčiųjų bei nemokančiųjų už stovėjimą. Leidimų prašymų skaičius jau gerokai sumažėjo, bet vis tiek gauname kelias dešimtis per dieną. Internetu mėlynojoje zonoje jau yra 2 870 prašymų, popierinių buvo per 500, jie jau sutvarkyti. Pats prašymų srautas labai sumažėjo, internetu jau visą savaitę jokių eilių nėra, visus sutvarkome ir patikriname tą pačią dieną", – tikino A.Samuilovas.

Andrius Samuilovas: vedame statistiką, daliname priminimus, išduodame leidimus, teikiame prašymus.

Nežinoma, kiek laiko baudų neskirs, bet patariama leidimus susitvarkyti kiek įmanoma skubiau.

Pats prašymų srautas labai sumažėjo, internetu jau visą savaitę jokių eilių nėra, visus sutvarkome ir patikriname tą pačią dieną.

"Nenorėčiau įvardinti konkrečios datos, bet tikrai nepulsime baudų išrašyti nuo pirmadienio. Galbūt pateiksime rimtesnį priminimą. Planuojame patobulinti informaciją, gatvėse kabinti papildomus ženklus, priminsime, kad sumokėti greitai ir patogiai galima ir telefonu, ne vien parkomatu", – paaiškino pašnekovas.

Visose stovėjimo zonose už pirmą gyventojo leidimą dvylikai mėnesių pernai vairuotojai dar mokėjo po du eurus, o nuo 2022 m. sausio 1-osios jau turi mokėti po 10 eurų.

Pirmo verslo leidimo kaina pernai buvo 20, o nuo sausio 1 d. – 30 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Gyvename šalia dviejų parkų. Oras grynesnis, negu centre. Gal apmokestint vertėtų???? Komedijos čia kažkokios: mašinos netelpa, aikštelės netvarkytos... apmokestino kiemuose mašinas ...

Aš portretas
Kam nuo to apmokestinimo bus geriau, miestui ar jį valdančiai šutvei? Kam atiteks pinigai? Ar sumažės automobilių? Kur jie dings?

O ko jūs norite?

O ko jūs norite? portretas
Juk miestą valdo kyšininkai ir vagys lyberastai!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių