Quantcast

Netoli Minijos gatvės naikins garažų miestelį

Savivaldybės reikalavimu iš sklypo, esančio tarp Veliuonos, Upelio ir Minijos gatvių, iki gruodžio vidurio turi būti iškelta beveik trys šimtai metalinių garažų. Laiku nenukėlus šių statinių, jų savininkams gresia piniginės baudos.

Garažų miestelis netoli Minijos gatvės susiformavo dar sovietmečiu.

Šiuo metu čia yra apie 300 metalinių garažų, kurių savininkai lig šiol neturi jokios sutarties su valstybe dėl žemės nuomos.

"Kažkuriais laikais jiems buvo sudaryta galimybė pasistatyti garažus toje vietoje. Šiuo metu šitą žemės sklypą ketinama panaudoti bendriesiems poreikiams ir inžinerinei infrastruktūrai, todėl garažus reikia iškelti", – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistė Laima Jūrevičienė.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė teigė, kad tie garažai ten nėra pastatyti savavališkai, bet jie yra neregistruoti.

Tokių laikinųjų statinių-garažų eksploatavimo aikštelių Klaipėdoje yra septynios. Minijos ir Kaštonų g. garažų aikštelės dabar patenka į detaliaisiais planais suplanuotas teritorijas.

Vietoj tų aikštelių numatyti kitos paskirties sklypai.

"Tie garažai negali būti įteisinti, nes tai yra laikinieji statiniai ir žemė prie laikinųjų statinių neformuojama, neišnuomojama ir neparduodama, o tas jų laikinas naudojimasis valstybine žeme trunka jau nuo 1990 m. ar nuo dar anksčiau", – tvirtino R.Gružienė.

Kaštonų gatvėje taip pat yra iki 300 metalinių garažų. Kur juos reikės išsikelti?

"Viena alternatyva – persikelti garažus į Šilutės pl. esančią aikštelę arba juos utilizuoti, nes dauguma atveju jie yra nenaudojami, kai kurie  paversti dirbtuvėmis ar sandėliais, kai kurie iš viso užmiršti", – teigė R.Gružienė.

Metalinių garažų savininkai iki gruodžio 15 d. privalo nukelti garažus, esančius valstybinėje žemėje Upelio, Veliuonos ir Minijos gatvėje.

Laiku jų nenukėlus, naudotojams gresia administracinė bauda nuo 300 iki 1,2 tūkst. eurų už savavališką valstybinės žemės užėmimą, o patys garažai bus nukelti priverstine tvarka ir jų naudotojams teks apmokėti nukėlimo, saugojimo ir bylinėjimosi teisme išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Garažas

Garažas portretas
Vėjus rašot jau nukelinėja 30metų.Yra mokami pinigai už stovejimą valstybei nauda.Žmones laiko savo daiktus nes neturi rusių.

Garazas

Garazas portretas
Net garazu koperatyvo sargai nezino ar kalba eina apie juos. Niekas negavo konkreciu nurodymu ir jokiu oficialiu pranesymu nebuvo iskabinta. Tegul ta savivaldybe bent paraso apie kokius garazus raso, iskabina pranesimus kuriu garazu tai liecia!

Perku

Perku portretas
Nupirkčiau gera garažą 869947971
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių