Quantcast

Netikėtumas: uostamiesčio centre – naktinis svečias

Klaipėdiečiui, vaikštinėjusiam po senamiestį, netikėtai kelią pastojo vandens gyvis. Į bebrą panašus gyvūnas užfiksuotas prie Jono kalnelio.

Klaipėdietis gyvūną nufotografavo tamsiu paros metu, tad gamtininkai tiksliai negalėjo identifikuoti, kas apsigyveno Jono kalnelio užutėkyje.

"Manyčiau, kad tai gali būti jaunas bebras. Bet tai galėtų būti ir ūdra arba nutrija. Ūdra yra mažesnė, o šio gyvūno galva ir užpakalinės kojos yra stambios. Linkstu prie minties, kad tai galėtų būti bebro jauniklis", – žiūrėdamas į nuotrauką spėjo Jūrų muziejaus biologas Remigijus Dailidė.

Pilies uostelio kapitonas Petras Petrauskas tikino, kad netoliese esančiame uostelyje bebro neteko regėti.

"Jis pas mus negyvena, jis nemoka nuomos mokesčio", – juokavo P.Petrauskas.

Bebras nebūtų laukiamas uostelyje, tikėtina, jis tik pridarytų bėdų.

"Gal ten ondatra? O gal ūdra? Tikėtina, kad uostelyje pasitaikantis triukšmas vandens gyvius išvaiko. Gal dėl to jie čia nesikuria? Ieško atokesnių vietų, kur ramiau", – pastebėjo P.Petrauskas.

Uostelio kapitonas paaiškino, kad vandens gyvūnai – ne bėda jachtininkams.

"Į laivą jie neįsiropštų, o ir plastiko negraužtų. Nieko nepadėtų tokio gyvio vaikymas. Jis renkasi, kur įsikurti pagal mitybinę bazę. Kuriasi ten, kur yra ką ėsti", – teigė P.Petrauskas.

Biologas R.Dailidė spėjo, kad bebro jaunklis veikiausiai bus neseniai išstumtas iš šeimos.

"Dangės upėje, aukštyn Tauralaukio link, bebrų yra daug. Veikiausiai šių metų praaugusiu jaunikliu šeima atsikratė, jį išstūmė ir jis dabar ieško savo buveinės. Pasitaiko, kad upe jie nukeliauja iki marių, o iš jų patenka į jūrą. Todėl ir pamato poilsiautojai juos Pajūrio regioninio parko pliažuose", – paaiškino R.Dailidė.

Prieš penkerius metus uostamiestyje buvo užfiksuotas sukrečiantis įvykis – policija sučiupo ir išaiškino, kas miesto centre automobiliu vaikėsi bebrą.

Bebrą ne tik persekiojo, bet miesto centre dar ir apšaudė. Sužeistą gyvūną teko pribaigti aplinkosaugininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Linkstu prie minties, kad tai galėtų būti bebro jauniklis", – žiūrėdamas į nuotrauką spėjo Jūrų muziejaus biologas Remigijus Dailidė. Panašu, kad ponas jūrų muziejaus biologas savu laiku nelabai uoliai lankė gamtos pažinimo pamokas, nes bebro uodega visiškai kitokia ir visai nepanaši į šitą žiurkės giminaičio "šniūrą"... :))))

Furistas

Furistas portretas
Ne svečias o drėgme mėgstantis vietos gyventojas

Šefas \\\\\.../////

Šefas   \\\\\...///// portretas
Uogega skani.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių