Quantcast

Neringoje rengiamas atliekų rinkimo žygis „Už švarią Lietuvą!“

  • Teksto dydis:

Neringoje antradienį prasideda tris dienas truksiantis atliekų rinkimo ir rūšiavimo žygis „Už švarią Lietuvą!“.

Žygeiviai rinks šiukšles paplūdimiuose, prie jūros, marių, pamiškėse, pakelėse, jas rūšiuos, o pagal tai paaiškės Neringos vartotojo portretas, sakoma organizatorių pranešime.

Per tris dienas planuojama nueiti 52 kilometrus: žygis prasidės Smiltynėje, taip pat bus žygiuojama Juodkrantėje, Preiloje, Nidoje, o ketvirtadienį akcija baigsis Nidoje.

Žygio idėjos autoriaus, visuomenininko Giedriaus Bučo teigimu, sudarius vartotojo portretą, galima paskatinti ne tik žmones keisti savo įpročius, bet ir verslą gaminti aplinkai draugiškas pakuotes.

„Kiekvienas iš mūsų galime būti pokyčių lyderiu. Viskas labai paprasta – atsisakyk vienkartinių daiktų, plastikinių maišelių, nebeleisk balionų į dangų ir tu jau – pokyčių lyderis“, – pranešime cituojamas G. Bučas.

Organizatoriai skelbia, kad pernai per 77 dienas „Už švarią Lietuvą!“ žygeiviai rinkdami ir rūšiuodami šiukšles apėjo Lietuvą – 1363 kilometrus – ir surinko per toną šiukšlių. Daugiausia buvo rasta maisto pakuočių, kurių tik maža dalis gali būti perdirbama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tataigis

tataigis portretas
„Už švarią Lietuvą!“ šūkis geras tada, kai ne renka, o kai nešiukšlina.

Geriau

Geriau portretas
parodykit kiek per projektą pinigų nusirašysit. Vis nesiliauja ,,fabrikėlis"veikti kai darbą dirba nieko dėti žmogai o pinigus ima visai kiti?

Anonimas

Anonimas portretas
lai patys LOPAI ir renka ! dar matai jiems siuksles isrink..... pinigu duok ....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių