Quantcast

Neringa kelia mokestį įvažiuojantiems automobiliams, už keturratį – 500 eurų

Neringa padvigubino mokestį pavasarį ir rudenį į Kuršių neriją įvažiuojantiems lengviesiems automobiliams, už keturratį numatytas 500 eurų vienkartinis mokestis.

Neringos savivaldybės taryba ketvirtadienį nuo 5 iki 10 eurų pakėlė mokestį lengviesiems automobiliams pavasarį ir rudenį, kartu prailgino laiką, kada didesni tarifai taikomi ir autobusams bei nameliams ant ratų. Brangiau teks mokėti įvažiuojant gegužės 1-31 dienomis bei rugsėjo 16- spalio 30 dienomis.

Anksčiau didesni, nei ne sezono tarifai, galiojo birželio 1-19 dienomis bei rugpjūčio 21-31 dienomis.

Lapkričio 1- balandžio 31 lengviesiems automobiliams galios tas pats 5 eurų įvažiavimo mokestis.

Tarybos sprendimu, sezono metu vasarą ir toliau galios 30 eurų mokestis lengviesiems automobiliams, tačiau jis bus taikomas ilgesnį laiko tarpą – nuo birželio 1 dienos iki rugsėjo 15-osios (anksčiau buvo birželio 20 - rugpjūčio 20).

Taip pat 15-30 eurų mokestis, priklausomai nuo sezono, nustatytas ir automobiliams, tempiantiems gyvenamąją priekabą, taip suvienodinant tarifą su rinkliava, taikytą nameliams ant ratų, kurie važiuoja patys.

Savivaldybė pažymi, kad rinkliava lengviesiems automobiliams įvedama pastebėjus, jog vis daugiau poilsiautojų į kurortą atvyksta ne sezono metu.

„Taip bandome mažinti tuos srautus ir pasiųsti žinutę, kad bandykite į Neringą atvykti visais kitais būdais, tik ne lengvaisiais automobiliais. Ir ne keturračiais“, – BNS sakė Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Pasak jo, mokestis keturračiams įvedamas siekiant kontroliuoti šių transporto priemonių naudojimą bei jas registruoti, jis galios tiek atvykstantiems, tiek ir vietiniams.

„Pamatėme, kad gyvenimas gerėja ir ne tik jachtų naujų gražių atsiranda, bet ir kitos technikos, todėl teko taryboje imtis tokių priemonių, kad jų netektų imtis ministerijai. Manau, pavyko. Nes Lietuvoje yra daug kitų vietų, kur keturračiais galima važinėti“, – BNS sakė meras.

Pasak mero, šiuo metu savivaldybė nežino, kiek savivaldybėje yra keturračių, nes dalis jų registruota kaip, pavyzdžiui, žemės ūkio technika, ar visai neregistruoti, tad norėtų sukurti jų registrą.

D. Jasaitis vis dėlto pripažino, kad Neringoje „be vietinių keturračių neišgyventumėme“, nes jie dažnai naudojami gelbėjimo ar kitiems darbams, kur nėra galimybės privažiuoti automobiliu. Tad savivaldybė ketina nustatyti atskiras jų naudojimo taisykles, o gyventojai galėtų kreiptis dėl šio mokesčio lengvatų, mainais registruojant keturratį.

„Atėjus laikui atlikti techninę apžiūrą, vežti į remontą ar kažkur, arba reikės sugrįžus mokėti 500 eurų, arba kreiptis į savivaldybės administraciją, kuri, aš tikiu, su Nacionaliniu parku paruoš tam tikras tvarkas arba susitarimą su savininku, kad, galbūt važiuojant su savimi visada turėsi turėti navigacija, galbūt medžiotojai, važiuodami į mišką, pranešti girininkui, informuoti apie tikslą“, – sakė jis.

Taip pat nuo vietinės rinkliavos bus atleidžiami tie judėjimo negalią turintys asmenys, kurių pateiktuose transporto priemonių registracijos liudijimuose bus nurodyta žyma SV, reiškianti, kad automobilis yra su rankiniu valdymu. Šiuo pakeitimu siekiama aiškiai įvardinti specialios paskirties transporto priemonę, kad kontrolės posto kasininkams nekiltų abejonių dėl atleidimo nuo vietinės rinkliavos mokėjimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Erikas Urbonas

Erikas Urbonas portretas
IDIOTAI! KOKIE , PRIDURKAI, KETURPRIEDURKIAM, LEIDŽIA NACIONALINIAM! PARKE KAŽKĄ .... .NET PASIROOODYT!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Mes suprantam taip: Tokie mokesciai vaziuojantiems is Lietuvos puses kad sustabdyti lietuviu invazija i Kaliningrado sriti. Is Kaliningrado ivaziavimas laisvas ir mokestis simbolinis. Sveikiname Kaliningrada ( Kunigsgarba) susigrazinus Kursiu nerija.

Sl

Sl portretas
Tai tada nerengishkiaj kai i kliapeda varo tegul irgi moka !!! Zertvos
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių