Quantcast

Nerijoje – nauji takai prie jūros

  • Teksto dydis:

Kuršių nerijos nacionaliniame parke verda darbai – pajūryje klojamos žabtvorės, kalami nauji mediniai takai, vedantys į pliažus.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija informuoja, kad iki šių metų pabaigos bus įrengti penki nauji perėjimai per apsauginį pajūrio kopagūbrį.

Nidoje ir Juodkrantėje atsiras po vieną papildomą taką su laiptais. Pervalkoje bus įrengti du nauji perėjimai, o pagrindinis takas per kopagūbrį bus pritaikytas žmonėms su judėjimo negalia – čia bus įrengti specialūs pandusai.

Kitas nusileidimas prie jūros neįgaliesiems bus įrengtas šalia Lietuvos jūrų muziejaus ir statomo Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centro.

Visoje nacionalinio parko teritorijoje, rekreacinėse zonose šalia perėjimų per kopagūbrį, bus įrengti 97 dviračių stovai, prie kurių bus galima pastatyti 770 dviračių.

Dėl didelio poilsiautojų srauto vasaros laikotarpiu naujos infrastruktūros įrengimo darbai bus pradėti rugsėjį.

Ta pati priežastis lėmė ir tai, kad iki vasaros sezono buvo suskubta pabaigti ant apsauginio pajūrio kopagūbrio esančios infrastruktūros atnaujinimo darbus.

Šiais metais sutvarkyta 10 laiptų, 11 takų, kopagūbriui atkurti ir sutvirtinti išklota 2,8 ha šakų klojinių. Šie krantotvarkos darbai bus tęsiami rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada dviraciu taka atnaujins? Tokia gera vieta, o kelias kaip tarka..

C7

C7 portretas
Ženklų trūksta! mes vietiniai tuos takelius mintinai žinom, bet atvykėliui ten painiava. elementarių nuorodų - į Jūrų muziejų - į senąją keltų perkėlą - į naująją perkėlą - prie jūros - į Juodkrantę. Dabar realiai visai informacijos nėra, tik žemėlapiai keli, bet ir tie seni.

4

4 portretas
Super, dar liko dviračių taką atnaujinti Klaipėda - Juodkrante ir toliau
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių