Quantcast

Nepavyzdingiems verslininkams – nuobaudos

Nors dauguma uostamiesčio kavinių ir barų savininkų pagal išduotuose leidimuose numatytą terminą jau turėjo nugriauti lauko terasas, šį reikalavimą įvykdė tik pusė patikrintųjų.

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai aplankė apie 30 senamiestyje ir centrinėje miesto dalyje esančių viešojo maitinimo įstaigų.

Kaip informavo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausioji specialistė Agnė Varpučinskaitė, maždaug pusėje patikrintų vietų užfiksuoti pažeidimai.

„Patikrinome apie 30 viešojo maitinimo įstaigų. Dalis kavinių, barų, restoranų terasų arba išplėstinio aptarnavimo vietų – nedemontuotos. Dalis yra pradėta šalinti, bet nepabaigta. Skirsime administracines nuobaudas ir atsakingiems asmenims surašysime reikalavimus nugriauti išplėstines aptarnavimo vietas“, – dėstė A.Varpučinskaitė.

Didžiajai daliai kavinių ir barų savininkų leidimai terasoms buvo išduoti iki rugsėjo 30-osios. Per septynias darbo dienas, tai yra iki spalio 10-osios, jų turėjo nelikti.

Pagal Lietuvos administracinių nusižengimų kodekso 154 straipsnį, prekybos viešosiose vietose taisyklių pažeidimas užtraukia baudą nuo 16 iki 30 eurų, pažeidimas, padarytas pakartotinai, – baudą nuo 30 iki 80 eurų.

Kontrolieriai ne tik skirs baudas, bet ir pareikalaus nugriauti terasą per penkias darbo dienas. Jei kavinės savininkas šio reikalavimo nepaisys, turės susimokėti didesnę baudą.

Jei kavinės savininkas šio reikalavimo nepaisys, turės susimokėti didesnę baudą.

„Mūsų tikslas – išspręsti problemą, kad terasos būtų demontuotos“, – atkreipė dėmesį vyriausioji specialistė.

Pagal 2018-ųjų liepą įsigaliojusią tvarką leidimus sudėtingesniems statiniams ant valstybinės žemės uždrausta išduoti savivaldybėms.

Tokie leidimai patikėti Nacionalinei žemės tarnybai. Tai liečia lauko terasas, kurios įrengiamos ant pakylos, su laikinomis sienomis.

Naująja tvarka verslininkai skatinami neužgriozdinti miesto gatvių papildomais statiniais.

Alternatyva – laikini įrenginiai, tačiau Klaipėdos valdininkų siūlymas kėdes ir stalus statyti prie kavinės tiesiai ant žemės ne visiems verslininkams priimtinas.

Uostamiesčio kavinių ir barų savininkai negaili pinigų įmantriems priestatams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artūras

Artūras portretas
Kur jūs burkuosit vieštvarkiai jei nugriaus?

Ko čia

Ko čia  portretas
tą patį straipsnį po kelis kartus spausdinat? Gaujos pešasi?

L

L portretas
Bauda 16 eur. :))) Tiek kainuoja vienas bulvinis blynas kavinėje..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių