Quantcast

Nepaiso reikalavimo: nukelti vos keli garažai iš kelių šimtų

Žemės sklypą tarp Veliuonos, Upelio ir Minijos gatvių miestui nusprendus panaudoti bendriesiems poreikiams ir inžinerinei infrastruktūrai, čia esančius metalinius garažus savininkų paprašyta iškelti dar pernai. Tačiau jie iki šiol nepaiso reikalavimo, nukelti vos keli garažai iš kelių šimtų.

Šiuo metu čia yra apie 300 metalinių garažų, kurių savininkai lig šiol neturi jokios sutarties su valstybe dėl žemės nuomos.

Kažkada jiems buvo sudaryta galimybė pasistatyti garažus toje vietoje.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė patvirtino, kad garažai ten nėra pastatyti savavališkai, bet jie neregistruoti.

Tokių laikinųjų statinių – garažų eksploatavimo aikštelių Klaipėdoje yra septynios.

Minijos ir Kaštonų gatvėse garažų aikštelės dabar patenka į detaliaisiais planais suplanuotas teritorijas. Vietoj tų aikštelių numatyti kitos paskirties sklypai.

Todėl buvo siūloma garažus persikelti į Šilutės pl. esančią aikštelę arba juos utilizuoti. Vieni paversti dirbtuvėmis ar sandėliais, o kai kurie iš viso užmiršti ir nenaudojami.

Savininkai iki praėjusių metų gruodžio 15 d. privalėjo nukelti savo turtą, esantį valstybinėje žemėje Upelio, Veliuonos ir Minijos gatvėse. Vis dėlto taip neįvyko – iki šiol tai padarė vos keli savininkai.

Kadangi dauguma garažų nebuvo nukelti, savivaldybė terminą pratęsė iki šio pavasario.

Tačiau baigiasi balandis, o garažų komuna taip ir liko nepajudinama.

Laiku jų nenukėlus, naudotojams grasinta administracine bauda nuo 300 iki 1,2 tūkst. eurų už savavališką valstybinės žemės užėmimą.

Taip pat buvo teigiama, kad tokiu atveju garažai turėtų būti nukelti priverstine tvarka ir jų naudotojams teks apmokėti nukėlimo, saugojimo ir bylinėjimosi teisme išlaidas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atstovai šiemet jau planavo lėšas garažų nukėlimui.

Kiek tam reikėtų pinigų, dabar dar sunkiau prognozuoti, nes paslaugų kainos šiuo metu labai nestabilios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Na pirma reikalavimai ,o paslauga vėliau.tai pasakykyt kiek iš viso vilniuje ir ne tik ,garažų paprasta uždrausti ,p kažką pagerinti ,išspręsti ...neįmanoma.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių